تنبلی چیست و آیا من انسان تنبلی هستم؟ راه های درمان تنبلی چیست؟ به پرسش های زیر دقت کنید و پاسخ بدهید.
- آیا شما برای انجام کارها انگیزه ای ندارید و بی حوصله و کسل هستید؟
- آیا اعتماد به نفس لازم برای انجام کارها را ندارید و از شکست میترسید؟
- آیا از آن دسته افرادی هستید که بیشتر زمان خود را به برنامه ریزی برای تعطیلات کوتاه مدت یا وعده غذایی که میخواهید برای ناهار بخورید، سپری میکنید؟ و هیچ برنامه ریزی بلند مدتی ندارید؟
- آیا روزانه چندین ساعت از وقت خود را به تماشای تلویزیون یا در شبکه های اجتماعی مانند تلگرام، فیسبوک یا اینستاگرام میگذرانید؟
- آیا شده تصمیمی بگیرید ولی به دلیل دشوار بودن آن کار یا بی حوصلگی از انجام آن صرف نظر کنید؟
اگر شما هم حداقل جزو یکی از دسته بندی هایی که در بالا به آن اشاره شد، هستید پیشنهاد میکنیم مقاله را تا آخر مطالعه کنید.
با ماهیت تنبلی آشنا شوید :
تنبلی چیست ؟ تنبلی یک صفت نسبی است و بسیاری از افراد خود را به خاطر داشتن صفت تنبلی سرزنش میکنند و برخی دیگر ممکن است از این مسئله راضی باشند و ممکن است برخی خود را تنبل بدانند ولی از دید دیگران بسیار تلاشگر باشند.
اما به طور کلی معمولا هیچکس دوست ندارد برای رسیدن به اهدافش سخت کار کند وقتی میتواند فقط دراز بکشد و استراحت کند.
درواقع در تعریف تنبلی می توانیم این گونه بگوییم : به عدم تمایل برای انجام یک کار خاص به اصطلاح تنبلی گفته میشود. تنبلی گاها در عموم، به عنوان عقب انداختن زمان انجام کار و یا ممانعت از انجام کار شناخته میشود. همیشه از تنبلی به عنوان یک مفهوم کلی یاد شده اما خیلی کم به معنی آن پرداخته شده است و درباره راه ها درمان تنبلی صحبت نشده است.
اولین واکنش شما وقتی کسی کاری را که از او انتظار می رود انجام ندهد احتمالاً چنین خواهد بود: “چه آدم تنبلی!” خصوصاً وقتی دلیل دیگری برای انجام ندادن کار او پیدا نکنید. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی ریشه و علت ایجاد تنبلی بپردازیم.

نشانه های تنبلی کدامند؟
پس از دانستن این موضوع که تنبلی چیست نوبت به دانستن نشانه های تنبلی است. عادت به تعویق انداختن کارها یکی از نشانه های تنبلی است. هر شخصی که ترجیح میدهد کاری را بعداً انجام دهد، فردی تنبل است. شخص تنبل هرگز اهمیت زمان را نمیفهمد، بنابراین وقت خود را به جای انجام کار درست، صرف یک چیز بیربط میکند.
یک فرد تنبل به راحتی حواسش پرت میشود و ترجیح میدهد به جای کار کردن، کمی استراحت کند. او وقت زیادی را برای انجام یک کار تلف میکند، نه به این دلیل که نمیتواند آن را انجام دهد بلکه به این دلیل که کار را دوست ندارد.
فرد تنبل، روزانه چند ساعت را به تماشای تلویزیون میپردازد یا در شبکه های اجتماعی مانند تلگرام، فیسبوک یا اینستاگرام میگذراند. تماشای زیاد تلویزیون یکی از نشانه های آشکار تنبلی است. وقتی اقدامی برای رفع این عادت غلط نکنید، سایر ابعاد زندگی و آینده تان نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. البته تماشای تلویزیون و گشتن در شبکه های اجتماعی بسیار جالب و جذاب است، اما مسئله انجام بیش از حد این عادت می باشد.
ریشه و علت تنبلی چیست ؟
انرژی کم عامل اصلی تنبلی در بیشتر افراد است. از آنجایی که شما بهتر است تنها به بقاء بیاندیشید، پس میتوانید زندگی مدرن امروز را نیز ساده تر کنید. اما این بدان معنا نیست که زندگی مدرن خسته کننده نیست.
هنوز چیزهای زیادی هستند که به توجه شما نیاز دارند و زندگی روزمره میتواند باعث شود انرژی تان از بین برود. وقتی مخزن بنزین خالی است، «تنبل بودن بسیار جذاب تر است.» اگر چنین نگرشی را با خود به همراه دارید، پس باید با نگاهی به سبک زندگی خود این مشکل را اصلاح کنید.
داشتن استرس یکی دیگر از علت های ایجاد تنبلی میتواند باشد درواقع وقتی از نظر جسمی یا روحی استرس دارید، خوب نمیخوابید و غذا نمیخورید درنتیجه علاوه بر فشار روحی که تحمل میکنید، جسمتان نیز دچار مشکل میشود. در این شرایط نه تنها نمیخواهید کاری انجام دهید، بلکه احتمال بیشتری دارد که بیمار شوید همچنین وقتی سطح استرس زیاد است، به سیستم ایمنی بدن ضربه وارد میشود و مستعد ابتلا به بیماری میشوید.
افراط در هر کاری میتواند آسیب زننده باشد. به همین دلیل لازم است همیشه حد اعتدال را رعایت کنید. کار مداوم و نداشتن زمان کافی برای تفریح و استراحت و پرداختن به علاقهمندیها تمام انرژی شما را میگیرد و در نتیجه پس از مدتی دچار خستگی فراوان و کسالت بسیار میشوید. در این شرایط تنبلی به سراغتان میآید و انگیزه هر کاری را از شما میگیرد و اینجاست که باید به فکر درمان تنبلی باشید.
خود کم بینی
احساس خود کم بینی احساسی تخریب کننده است که متاسفانه در بسیاری از جوانان امروزی دیده میشود. به طوری که خودشان را پایینتر و بی ارزشتر از آن میدانند که بخواهند موفق و تلاشگر باشند. هر تجربه ای که با شکست و ناراحتی دیگران همراه شده، آنها را سرخوردهتر کرده و دیگر دلیلی برای انجام کاری نمیبینند. احساس خود کم بینی از عدم وجود اعتماد به نفس و عزت نفس پایین نشأت میگیرد.
خیلی از افراد تنبل، تلاش کردن را یاد نگرفته اند. این مسئله مستقیما به تربیت والدین بر میگردد. فراهم بودن همه چیز، انجام کارهای شخصی او توسط دیگران و رفع فوری نیازهای کودک، او را در آینده تنبل و زیاده خواه میکند. زیاده خواهی توقعات را بالا میبرد و این توقعات نادرست آنها را زمین میزند.
از دیگر عواملی که می تواند به تنبلی منجر شود ترس و ناامیدی است. بعضی از افراد از موفقیت می ترسند ، یا اعتماد به نفس کافی برای احساس راحتی با موفقیت ندارند و تنبلی یکی از راه هایی است که می توانند با آن از این احساس فرار کنند. شکسپیر این ایده را بسیار واضح تر بیان می کند: “بعضی از افراد از شکست می ترسند ، و تنبلی به شکست برای آنها ارجحیت دارد.

نتیجه گیری :
در این مقاله، با ماهیت تنبلی آشنا شدید و عواملی که می تواند در ایجاد تنبلی تاثیر بگذارند را شناختید. اگر مایلید به طور عمیق تری روی تنبلی و کسلی تان کار کنید، و در واقع به درمان تنبلی تان کمک کنید میتوانید از نکات و راهکارهای ارائه شده در دوره های رهایی از اهمالکاری، عزت نفس و مدیریت اضطراب در جهت رفع تنبلی و کسلی تان استفاده نمایید.
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید: