عزت نفس و دوست داشتن خود رابطه مستقیم و تنگاتنگی دارند. خیلی از افراد می خواهند بدانند که چگونه “” خودم را دوست داشته باشم “”، در این مقاله تمریناتی به شما معرفی میکنیم تا عزت نفس خوبی داشته باشید و برای خودتان را دوست داشته باشید. زمانی که ما خودمان را دوست داریم، این احساسات مثبت دیگر را در ما تقویت می کند، و زمانی که ما احساسات خوشایندی را تجربه می کنیم، انسان بهتر، زیباتر و مفیدتری خواهیم بود.
عزت نفس پایین اغلب از کودکی آغاز میشود. معلمان، دوستان، خواهرها و برادرها، والدین و حتی رسانهها پیامهای بسیاری به ما منتقل میکنند، هم مثبت و هم منفی. اما به دلایلی، پیامی که به ما القا میکند که «تو به اندازه کافی خوب نیستی» ماندگارتر است. برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص ارتباط عزت نفس و دوست داشتن خود کافیست برروی لینک کلیک کنید.
دوست داشتن خود یعنی چه و چه ارتباطی با عزت نفس دارد؟
دوست داشتن خود وضعیتی است که فرد در آن از طریق فعالیت هایی که موجب رشد جسمی، ذهنی و معنویش می شوند احساس ارزشمندن و علاقه به خود را احساس می کند. دوست داشتن خود مانند همه انواع دوسعزت نفس و دوست داشتن خودت داشتن پویا و در نوسان است، و این علاقه توسط افکار، رفتار و کنش ما تغییر می کند.
یکی از علت های دوست نداشتن خود عزت نفس پایین است برای رسیدن به عزت نفسی سالم تمرین کنید. همچنین شما باید خود را از ترسهایی که دورتان را گرفته رها کنید دوره ای درخصوص رهایی از ترس برای شما وجود دارد که می توانید یاد بگیرید بدون هیچ ترسی تصمیمات زندگیتان را بگیرید.
تمریناتی که می توانید برای دوست داشتن خود انجام دهید عبارتند از :
- برای جسمتان ارزش قائل شوید
- تکرار عبارات مثبت
- اجازه ندهید فکر انتقادی مانع از موفقیت و رشدتان بشود
- دایره ای از ارتباطات مثبت بسازید
- به شخصیت خود احترام بگذارید
- اجازه ندهید که ضعف هایتان موجب عقب ماندگیتان شود
- صبر و پشتکار داشته باشید
- دلیل ناراحتی خود را بیابید
درکتان از خود را تغییر دهید :
برای اینکه احساس ارزشمند بودن کنید، باید چشمانتان را شسته و با دیدی توام با خودآگاهی و عشق به خودتان نگاه کنید. پذیرش و عشق باید از درونتان بیاید.برای اینکه ارزشمند باشید نیازی نیست خاص و متفاوت باشید. ارزش شما در ذات واقعی و خوبی درونیتان است. شما نوری بسیار زیبا هستید. شما عشق هستید. شاید بتوانید عظمت خودتان را زیر خاک مدفون کنید اما هیچوقت نمیتوانید آن را از بین ببرید. دوست داشتن خودمان کاری نیست که یکمرتبه اتفاق بیفتد، فرایندی بی انتها و مداوم است.
چگونه ضعف هایمان منجر به توقف رشدمان و دوست داشتن خودمان نشود؟
ضعف هایتان را به چشم یک راهنما ببینید که شما را به سمت پیشرفت هدایت می کند. به آغوش گرفتن ضعف ها به این معنی نیست که دیگر نمی توانید خود را رشد بدهید. بلکه گاهی، آگاهی از ضعف ها کمک می کند تا آن ها را محو کنیم. اگر در خود ضعفی می بینید که دوست دارید آن را در خود از بین ببرید، پس دیگر منتظر نمانید و در این راه تمام تلاش خود را بکنید.
اگر خودتان را دوست داشته باشید، باید با خودتان مهربان باشید :
دکتر ویلیامز میگوید: «با خودتان مهربان باشید. این یعنی در زمان هایی که احساس میکنید رفتاری خود منتقدانه در پیش گرفته اید، با خودتان مهربان و ملایم باشید. به این فکر کنید که در چنین موقعیتی با دوستانتان چگونه رفتار میکردید. چون ما اغلب به دیگران توصیههای بسیار بهتری میکنیم تا به خودمان.»
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید: