اعتماد یکی از مولفههای اساسی یک رابطه قوی است، اما هرگز یک شبه اتفاق نمی افتد و هنگامی که شکسته شد، بازسازی آن دشوار است. یکی از راه های از دست دادن اعتماد، مورد خیانت واقع شدن است. سوال این است که چگونه بعد از خیانت اعتماد کنیم ؟
با شرکت در دوره رابطه بدون خیانت پاسخ سوالات خود درباره خیانت و علت اتفاق افتادن آن را دریافت کنید.
وقتی به از دست رفتن اعتمادتان نسبت به شریک زندگی خود فکر میکنید، خیانت ممکن است بلافاصله در ذهن شما خطور کند. اما خیانت تنها راه از بین رفتن اعتماد در یک رابطه نیست.
موارد دیگری هم هستند که میتوانند سبب از بین رفتن اعتماد در رابطه شوند شامل:
- الگوی رفتاری عمل نکردن به وعده ها یا شکستن قول و قرار ها
- عدم حضور در کنار همسر در زمان لازم
- پنهان کاری
- دروغ یا فریب کاری
- به اشتراک نگذاشتن آزادانه احساسات
اعتماد به چه معناست؟
قبل از اینکه به این بپردازیم که چگونه بعد از خیانت اعتماد کنیم مهم است که دقیقاً بدانیم اعتماد چیست؟
برای شروع، تصور کنید که اعتماد کردن مثل انتخابی است که هرکسی باید در زندگی انجام دهد. به این ترتیب نمی توانید کسی را مجبور کنید که به شما اعتماد کند. یا اینکه ممکن است تا زمانی که مطمئن نشده اید شخصی ارزشش را دارد یا خیر، به او اعتماد نکنید.
نشانه های اعتماد در یک رابطه
اعتماد می تواند برای افراد مختلف معنای مختلفی داشته باشد. در یک رابطه عاشقانه، اعتماد ممکن است به این معنی باشد:
- نسبت به رابطه و شریک زندگی خود متعهد هستید.
- با شریک زندگی خود احساس امنیت می کنید و می دانید که آن ها به مرزهای جسمی و روحی شما احترام می گذارند.
- می دانید که شریک زندگی شما هنگامی که نیازها و احساساتتان را بیان میکنید به شما گوش می دهد.
- احساس نمی کنید که چیزهایی را از شریک زندگی خود باید پنهان کنید.
- به هم احترام می گذارید.
- میتوانید نقطه ضعف های خود را به هم نشان دهید.
- از هم حمایت می کنید.
همچنین مهم است که درک کنیم چه چیزهای به معنای اعتماد نیست؟
به عنوان مثال در یک رابطه، اعتماد لزوماً به این معنی نیست که شما هر چیزی را که به ذهنتان خطور می کند به شریک زندگی خود بگویید. کاملاً طبیعی است که افکار شخصی خود را برای خود حفظ کنید.
اعتماد به این معنا نیست که به همسرتان اجازه دسترسی به حساب های شخصی خود را بدهید از جمله:
- حساب بانکی (مگر حساب بانکی مشترک)
- کامپیوترهای شخصی
- تلفن های همراه
- حساب کاربری شبکه های اجتماعی
در موارد ضروری به اشتراک گذاری این اطلاعات ایرادی ندارد. اما وجود اعتماد در یک رابطه به طور کلی به این معنی است که شما نیازی به بررسی شریک زندگی خود ندارید. شما به آنها ایمان دارید و احساس می کنید می توانید در مورد هر نگرانی که دارید صحبت کنید.
بازسازی اعتماد از دست رفته؛ چگونه بعد از خیانت اعتماد کنیم؟
وقتی اعتمادمان را نسبت به کسی از دست میدهیم، احساس ناراحتی، شوکه شدن و حتی بیماری جسمی میکنیم. این امر ممکن است شما را وادار کند که رابطه خود – و شریک زندگی خود را – به روشی متفاوت ببینید.
اگر می خواهید اعتماد خود را نسبت به شریک زندگی خود بازسازی کنید، چند نکته خوب برای شروع به شما پیشنهاد میکنیم:
دلیل دروغ یا خیانت او را در نظر بگیرید
وقتی کسی به ما دروغ میگوید ممکن است اهمیت چندانی به علت دروغ گفتنش ندهیم.
اما مردم گاهی اوقات دروغ می گویند چون صرفا نمی دانند چه کار دیگری باید انجام دهند. این کار، عمل آن ها را توجیه نمی کند، اما می تواند به شما کمک کند تا خودتان را جای شخص قرار دهید تا ببینید اگر شما بودید چه کاری انجام میدادید.
در مقاله انواع خیانت همسر بخوانید که چرا ممکن است همسرتان به شما خیانت کرده باشد.
ممکن است شریک زندگی شما برای محافظت از خود به شما خیانت کرده باشد اما شاید انگیزه دیگری وجود داشته است. شاید او داشته سعی میکرده شما را از شنیدن خبرهای بد دور نگه دارد؟ یا به یکی از اعضای خانواده کمک کند؟
شاید خیانت در اعتماد، ناشی از سو ارتباط یا سو تفاهم باشد.
هر اتفاقی افتاده باشد، مهم است که به روشنی بیان کنیم کاری که آن ها انجام داده اند درست نیست. اما دانستن دلایل این کار، ممکن است به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا می توانید مجدداً اعتمادی را که قبلاً داشته اید بازسازی کنید یا خیر.
ارتباط برقرار کنید، حرف بزنید
ممکن است دردناک یا ناراحت کننده باشد، اما یکی از بزرگترین جنبه های اعتماد سازی مجدد پس از خیانت صحبت با شریک زندگی در مورد اتفاقات رخ داده است.
برای اینکه بدانیم چگونه بعد از خیانت اعتماد کنیم باید کمی وقت بگذاریم تا به وضوح موارد زیر را به همسرمان بگوییم:
- بگویید در مورد این اتفاق واقعا چه حسی دارید.
- چرا خیانت در اعتماد به شما ضربه وارد کرده است.
- برای ساختن دوباره اعتماد از آن ها چه توقعی دارید.
به همسر یا شریک زندگی تان فرصت صحبت دهید، اما به صداقت آنها توجه کنید. آیا عذرخواهی می کنند و واقعاً پشیمان هستند؟ یا اینکه عکس العمل دفاعی دارند و حاضر نیستند به خیانت خود اعتراف کنند؟
بدون شک این مکالمه قدم سختی خواهد بود، ممکن است احساساتی یا ناراحت شوید. این احساسات کاملاً قابل درک است. اگر احساس می کنید بیش از حد برای ادامه یک مکالمه سازنده ناراحت هستید، کمی استراحت کنید و بعداً به موضوع بازگردید.
صحبت درباره آنچه اتفاق افتاده فقط آغاز کار است. کاملا طبیعی است اگر
این مکالمه بیش از یک تا ۲ روز طول بکشد.
بخشش را امتحان کنید
اگر می خواهید رابطه ای را پس از خیانت اصلاح کنید، بخشیدن بسیار مهم است. نه تنها لازم است شریک زندگی خود را ببخشید بلکه ممکن است لازم باشد خود را نیز ببخشید.
برای شرکت در دوره بخشش به اینجا مراجعه نمایید.
اگر خود را بابت اتفاقی که افتاده است سرزنش میکنید ممکن است در اعتماد به خودتان دچار شک و تردید شوید و این می تواند به احتمال بهبود رابطه شما آسیب برساند.
بسته به نوع خیانت، ممکن است سخت باشد که شریک زندگی خود را ببخشید و از آن گذر کنید. اما سعی کنید به یاد داشته باشید که بخشش شریک زندگی شما به این معنی نیست که بگویید کاری که آن ها انجام داده اند درست بوده است.
بلکه شما به خود این قدرت را می دهید که با آنچه اتفاق افتاده کنار بیاید و آن را در گذشته رها کنید. شما همچنین به همسر خود فرصتی می دهید تا از اشتباهاتش درس بگیرد و رشد کند.
از پرداختن به گذشته پرهیز کنید
زمانی که حس می کنید به طور کامل درمورد خیانت صحبت کردید، بهتر است موضوع را کاملا کنار بگذارید. به این معنی که نیازی نیست در بحث های آینده این موضوع را وسط بکشید.
این کار همیشه آسان نیست، به خصوص در ابتدای کار سخت تر است. ممکن است فراموش کردن خیانت همسرتان مشکل باشد و شروع به اعتماد دوباره به شریک زندگیتان آن قدر ها که فکر میکردید ساده نباشد، به خصوص اگر نگران خیانت دیگری هستید.
اما هنگامی که تصمیم می گیرید به رابطه یک فرصت دوباره بدهید، یعنی تصمیم دارید دوباره به شریک زندگی خود اعتماد کنید. شاید بلافاصله نتوانید کاملاً به آن ها اعتماد کنید، اما این نکته را القا می کنید که فرصت دیگری به رشد دوباره اعتماد بین شما و همسرتان خواهید داد.
اگر نمی توانید مدام به آنچه اتفاق افتاده فکر کنید و یا در مورد صداقت یا وفاداری آینده شریک زندگی خود سو ظن دارید، مشاوره زوجین می تواند به شما کمک کند. اما این علائم همچنین می تواند نشان دهد که شما آمادگی ترمیم این رابطه را ندارید.
چقدر طول میکشد تا بعد از خیانت اعتماد کنیم؟
حالا که تقریبا می دانیم چگونه بعد از خیانت اعتماد کنیم شاید برای شما هم سوال باشد که اعتماد سازی مجدد چقدر زمان می برد؟
بودن در رابطه ای که اعتماد در آن زیر پا گذاشته شده است میتواند خیلی سخت باشد. هر دو طرف ممکن است مشتاق باشند که تمام مراحل بازسازی اعتماد را با بیشترین سرعت ممکن به پایان برسانند. اما اگر واقع بینانه به آن نگاه کنید، این فرایند زمان بر است.
اینکه دقیقاً چقدر زمان لازم است؟ به عوامل زیادی بستگی دارد، به ویژه رویدادی که اعتماد را از بین برده است.
حل الگوهای دیرینه خیانت یا صادق نبودن زمان طولانی تری نیاز خواهد داشت. یک دروغ واحد که ناشی از سوتفاهم یا تمایل به محافظت دیگری باشد، ساده تر است. به ویژه هنگامی که شریکی که دروغ گفته است، پشیمانی صادقانه و تعهد مجدد خود به داشتن ارتباط بدون خیانت را نشان می دهد.
به خود زمان بدهید. اجازه ندهید همسرتان شما را به عجله وا دارد. شریکی که واقعاً از آسیب رساندن به شما پشیمان شده ممکن است خودش هم در عذاب باشد. اما اگر واقعاً به شما اهمیت میدهد و قصد دارد اوضاع را بهتر کند، می داند که همه چیز به سادگی و به سرعت به حال قبل برنخواهد گشت.
آیا بخشیدن کسی که به ما خیانت کرده است ارزشش را دارد؟
اعتماد سازی کار ساده ای نیست. طبیعی است که قبل از اینکه تصمیم بگیرید متعهد شوید روی رابطه خود کار کنید، از خود بپرسید آیا اصلا ارزشش را دارد؟
اگر شریک زندگی تان در طول رابطه طولانی مدت شما، یک یا دو اشتباه مرتکب شده و مسئولیت آن ها را به گردن گرفته است، میتوان گفت ارزشش را دارد که برای اعتماد از دست رفته خود تلاش کنید.
تا زمانی که هنوز عشق و تعهد بینتان وجود داشته باشد، تلاش کردن بر روی مشکل اعتماد فقط رابطه شما را قوی تر می کند.
اما اگر می دانید دیگر هرگز نمی توانید، تحت هیچ شرایطی، به طور کامل به شریک زندگی خود اعتماد کنید، به طور کلی بهتر است این موضوع را سریعاً روشن کنید تا هر دو بتوانید به طور جداگانه از این مساله گذر کنید و زندگی خود را در پیش بگیرید.
همچنین اگر سالها خیانت، عدم صداقت، فریب کاری یا دیگر موارد زیر پا گذاشتن اعتماد را کشف کرده اید، بهتر است به انتخاب های خود بیشتر فکر کنید.
پرچم های قرمز دیگری که نشان میدهد وقت آن رسیده تا رابطه خود را پایان دهید به قرار زیر است:
- ادامه فریب کاری یا دروغ
- عذرخواهی غیر صادقانه
- عدم هماهنگی گفتار و اعمال
سخن پایانی
بعد از از بین رفتن اعتماد، می توان یک رابطه را دوباره ساخت. اینکه آیا ارزشش را دارد یا خیر؟ به نیازهای رابطه شما بر میگردد و اینکه آیا حس می کنید می توانید دوباره به شریک زندگی خود اعتماد کنید؟
اگر تصمیم به ترمیم رابطه خود دارید، خودتان را آماده کنید، چرا که این روند ممکن است زمان بر باشد. اگر هر دو طرف به روند بازسازی اعتماد متعهد باشید، در می یابید که هر دو نسبت به قبل قوی تر ظاهر می شوید. چه از لحاظ یک زوج و چه به تنهایی.