آموزش‌ مهارت‌های زندگی

چگونه بعد از خیانت زندگی کنیم ؟

چگونه بعد از خیانت زندگی کنیم ؟

از دست دادن اعتماد ویرانگر است، اما از دست دادن خودمان از آن هم بدتر است. خیانت یک آفت خاموش است که وقتی انتظارش را نمی‌کشیم روابط ما را کم کم تضعیف می کند تا اینکه منزوی، ناامید و خالی از اعتماد می شویم. تجربه بی وفایی شریک زندگی، دوست یا یکی از اعضای خانواده می تواند بسیار دردناک باشد. در مقاله قبلی در مورد اینکه چگونه بعد از خیانت اعتماد کنیم صحبت کردیم. زندگی بعد از خیانت همچنان ادامه دارد مهم این که بتوانیم عزم خود را جزم کرده و این تجربه دردناک را پشت سر بگذاریم. برای اینکه بدانید چگونه بعد از خیانت زندگی کنیم در ادامه با ما همراه باشید.

سعی کنید بفهمید که چگونه می توانید خیانت را به یک کاتالیزور مهم برای تغییر تبدیل کنید. با ریشه یابی درد خود و ایجاد یک برنامه درمانی که بتوانید به آن پایبند باشید. گذشتن از خیانتی که در حق اعتماد ما صورت گرفته است هرگز آسان نیست، اما روند کار زیبایی هایی دارد که ما را برای مشکلات سخت تر آماده می کند. بر درد قلب شکسته‌تان غلبه کنید و یاد بگیرید چگونه با درک خیانت، فردایی بهتر برای خود بسازید و دوباره زندگی کنید.

چگونه بعد از خیانت زندگی کنیم ؟

اثرات خیانت بر زندگی افراد

خیانت به معنای آسیب دیدن در اثر اقدامات عمدی یک دوست قابل اعتماد، یکی از اعضای خانواده یا یکی از عزیزان شما است. معمولاً در قالب بی وفایی، خیانت یا عدم صداقت رخ می دهد. خیانت درواقع نقض جدی و آسیب زای ایده آل ها و عقاید اصلی ماست و باید جدی گرفته شود. برای اینکه بدانیم چگونه بعد از خیانت زندگی کنیم باید ابتدا با پنج اثر کلی آن که می تواند دامنه دار و ویرانگر باشد آشنا شویم.

شوکه شدن

برای کسانی که یک خیانت بزرگ در زندگی را تجربه کرده اند، عجیب نیست که شوکه شدن یکی از عوارضی باشد که در اثر خطشه دار شدن اعتماد رخ می دهد. دقیقاً مانند PTSD (اختلال اضطراب پس از سانحه)، اتفاقات تکان دهنده در روابط می تواند منجر به عواقب جدی مانند PISD (اختلال استرس پس از خیانت) شود. نیازی به گفتن نیست که مجموعه دیگری از بیماری های جسمی و روحی هم در نتیجه استرس و شوک ناشی از خیانت در اعتماد، می تواند برای افراد رخ دهد.

فقدان و اندوه

غم و اندوه یک واکنش طبیعی در برابر از دست دادن یا هر نوع تغییری است. از دست دادن اعتماد، نوعی فقدان است که غلبه به آن در نوع خودش نیاز به عزاداری دارد. خیانت به همراه خودش رویاها و آروزهایمان را به طرز بی رحمانه ای از ما می گیرید. در نتیجه می‌تواند احساس گمراهی عمیقی ایجاد کند، باعث ناامیدی ما شود و ما را با افکار منفی و مقایسه های اشتباه تنها بگذارد.

افکار خودشکنانه

تجربیات منفی مثل خیانت باعث می شوند که همه تمرکز و توجه مان را به گونه ای ناسالم، به آن معطوف کنیم و فکر کنیم چگونه بعد از خیانت زندگی کنیم. نشخوار ذهنی باعث می شود افراد درباره چیزهایی که نمی توانند تغییر دهند یا کنترل کنند، بیش از حد فکر کنند یا دچار وسواس شوند. این کار باعث می شود وقت و زمانی که می‌توانستند صرف بهبودی و بهتر کردن شرایط خود کنند را به صرف انرژی و آسیب به خود بگذرانند.

کاهش عزت نفس

از آنجا که ما بسیاری از اتفاقات بدی که در اطرافمان رخ می دهد را شخصی سازی و درونی می کنیم، غالباً هنگامی که از پشت به ما خنجر می زنند یا توسط شخصی که به او علاقه داریم به ما خیانت می شود از خودمان می پرسیم “من چه اشتباهی کردم؟”. این کار می‌تواند در کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس ما تاثیر بگذارد. اگر نمی‌دانید تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس چیست؟ به این مقاله مراجعه کنید.

چه اشتباهی از من سر زد که بهم خیانت کرد؟

با شرکت در دوره عزت نفس با راه های سالم افزایش عزت نفس آشنا شوید.

عصبانیت

عصبانیت یک واکنش طبیعی به خیانت است، اما حفظ این احساس خطرناک و رفتار کردن بر اساسش حتی خطرناک تر است. گرچه عصبانیت در لحظه ممکن است حس خوبی داشته باشد، ولی جلوی احساسات دیگر را می‌گیرد و و مانع بهبودی هدفمندی می شود که برای حرکت به جلو برایمان بسیار مهم است. پذیرش و مقابله با دردی که در پس عصبانیت نهفته است ضروری است، اما نیاز به کمی آسیب پذیری و روبرویی با احساساتی نه چندان خوشایند را دارد.

مراحل بهبودی بعد از خیانت چیست؟

چگونه بعد از خیانت زندگی کنیم ؟

درک اثرات جانبی خیانت کافی نیست. برای مقابله واقعی با فقدان ناشی از از دست دادن ایمان یا اعتمادمان، باید مراحل مختلف بهبودی را بشناسیم تا راهی برای بهبود پیدا کنیم که به ما بگوید چگونه بعد از خیانت زندگی کنیم.

مرحله 1 انکار:

مانند غم و اندوه یا فقدان ناشی از هر اتفاقی، مرحله اول پس از از بین رفتن اعتمادمان، انکار است. انکار معمولاً از طریق رفتارهای اجتنابی یا اعتیادی صورت می‌گیرد. خودمان را گم می کنیم و دست به هر کاری میزنیم تا درد را بی حس کنیم یا وانمود کنیم که وجود ندارد.

مرحله 2: درک فقدان

فرهنگی که ما در آن زندگی می کنیم اغلب از به رسمت شناختن درد عاطفی بی بهره است.  این موضوع می تواند کار ما را هنگام تلاش برای غلبه بر دردهای ویرانگری مثل خیانت یا بی وفایی سخت تر کند. برای بهبود یافتن از این فقدان باید درد خود را به رسمیت بشناسید و این امر خودش زمان بر است.

مرحله 3: درد، درد، درد

وقتی فقدان خود را به رسمیت شناختیم نوبت به مواجهه با دردی عظیم است که غلبه بر آن اغلب دشوار می باشد. در حالی که معمولا سعی می کنیم از این مرحله چشم پوشی کنیم، ولی باید بدانیم که گذراندن این مرحله قدم مهمی برای دست یابی به لذت و اعتماد موجود در زندگی گذشته است.

مرحله 4: حشم

چهارمین مرحله از روند بهبودی معمولاً بروز خشم و عصبانیتی است که هم قدرت دهنده و هم محدود کننده است. عصبانیت احساس خوبی نیست، اما می تواند یک کاتالیزور مهم برای بهبودی باشد. همه مرحله خشم را می‌گذرانند و مهم است که براساس انگیزه های لحظه ای ناشی از خشم اقدامی نکنند. چرا که انتهای آن راه فقط تضاد و اندوه بیشتری در انتظار ماست.

مرحله 5: از بین رفتن خیالات واهی

بعد از مدتی که توانستیم واقعیت موجود را بپذیریم، به نقطه ای می رسیم که خیالات باطل کنار می‌رود و می توانیم دنیا را همانطور که هست ببینیم.

مرحله 6: تغییر

هنگامی که باورهای غلط خود را کنار زدیم و دنیا (و شرایط خود) را آنطور که هست پذیرفتیم، معمولاً تغییر چشمگیری در نگرش و رفتارمان را تجربه می کنیم. این تغییر می‌تواند خوب یا بد باشد. اگر به تردیدهای خود اجازه جولان دادن داده باشیم این تغییر منفی خواهد بود. اگر روی آینده و آنچه که می توانیم کنترل کنیم تمرکز کنیم، تغییری مثبت خواهد بود. انتخاب با شماست.

چگونه بعد از خیانت زندگی کنیم

چگونه بعد از خیانت زندگی کنیم ؟

بازگشت به زندگی عادی بعد از مورد خیانت واقع شدن کار ساده ای نیست. روند بهبودی یک روند پیچیده است و اعتماد دوباره هرگز آسان نیست. با این وجود می توان با تمرکز بر چند تکنیک بنیادی اعتماد از دست رفته را احیا کرد و به زندگی ادامه داد.

برای بهبودی خود برنامه ریزی کنید

برای اینکه از خیانت خلاص شوید، باید بدانید که هدفتان چیست و به چه نیاز دارید. بهترین راه این است که کمی به درون خود بنگرید و دوباره با آن بخش از خودتان که قبلاً دنیا را دوست داشته و به آن اعتماد کرده ارتباط برقرار کنید. بنشینید و کمی وقت بگذارید و یک برنامه بهبودی درست کنید که برای شما و اهدافی که برای آینده خود دارید مناسب باشد.

کورکورانه عمل کردن و اجازه دادن به احساسات منفی اصلا سالم نیست. اگر نمی دانید باید چه کار کنید، با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده تماس بگیرید و نظر او را بپرسید. ولی در نهایت هیچ کس جز خود شما نمی تواند روند بهبودی شما را تعریف کند، پس برای خود وقت بگذارید.

به دنبال تلافی کردن نباشید

همه ما این جمله قدیمی را شنیده ایم که “جواب بدی را با بدی نمی‌دهند“. هرچند عصبانیت ناشی از خیانت ممکن است پذیرفتن این جمله را برایمان سخت کند ولی مقابله به مثل در خیانت هیچ وقت توصیه نمی‌شود. انتقام هرگز روش صحیحی برای پاسخ نیست و همیشه به درگیری بیشتر منجر می شود.
تلافی جویی ممکن است در لحظه احساس خوبی داشته باشد اما همیشه باعث اندوه و عصبانیت بیشتری می شود. همچنین از ریشه یابی مسائل و حل آن ها جلوگیری می کند و اجازه نمی دهد به روشی کارآمد و معنا دار از این مشکل گذر کنید.

از افراد غیر قابل اعتماد دوری کنید

مبارزه با یک خیانت بزرگ می تواند ما را در روابط دیگرمان دچار شک و شبهه کند. این نگرانی هرچند ممکن است آزاردهنده باشد اما گاهی اوقات می تواند مثل یک غریزه طبیعی مفید عمل کند. شاید نتوانید رفتارها و اعمال دیگران را کنترل کنید، ولی می توانید افرادی را که وقتتان را با آن ها می گذرانید را خودتان انتخاب کنید.

فراموش نکنید که لیاقت این را دارید با احترام با شما رفتار شود و لیاقت این را دارید که توسط افرادی احاطه شده باشید که می خواهند رشد و پیشرفت شما را ببینند.

اگر حس می‌کنید اطرافیانتان آدم های قابل اعتمادی نیستند، فقط دارید خودتان را برای اندوه بیشتر در آینده آماده می کنید. از این فرصت استفاده کنید تا اطراف خود را از آدم هایی که به جای اینکه چیزی به زندگی تان اضافه کنند،‌ از آن کم می کنند، پاک کنید. وقت گذراندن با افراد قابل اعتماد باعث ایجاد نگرش مثبت در شما می‌شود و راه آینده شاد و آرامش بخشان هم از این مسیر می‌گذرد.

خود را ببخشید

هروقت حرف از بخشش می‌شود در مورد بخشیدن دیگران صحبت می کنند و ما اغلب اهمیت بخشش خود را فراموش می کنیم. رنج خیانت فقط باعث از بین رفتن اعتمادمان به دیگران نمی شود بلکه باعث از بین رفتن اعتماد به خود هم می شود. وقتی از خیانت رنج می بریم، غالبا به خودمان هم برچسب می زنیم و به خودمان شک می کنیم.

بخشیدن خود به معنای پذیرفتن اشتباهاتی که مرتکب شده اید یا دام هایی که در آن افتاده اید، نیست. بلکه به معنای دوری از درد، تلخی و عصبانیتی است که در اعماق وجود شما رسوخ کرده است. 

احساسات خود را سرکوب نکنید

تجربه خیانت می‌تواند نظر و نگرش ما را نسب به دنیا به کلی تغییر دهد. اگر مراقب نباشیم، درد خیانت می تواند مانند یک عامل مخرب، تمام شادی ها، موفقیت ها و لذت زندگی شما را تضعیف کند.
هنگامی که احساسات ناراحت کننده به سراغتان می‌آیند، در یک فضای آرام بنشینید و ذهنتان را در لحظه متمرکز کنید. احساسات خود را بیان کنید و از مواجهه با احساسات ناراحت کننده و ناخوشایند نترسید. دوره ذهن آگاهی به شما کمک می کند در لحظه بمانید و کنترل احساسات خود را به دست بگیرید.

از سرزنش خود دست بردارید

یکی از مخرب ترین عادت ها، خودسرزنش گری است که اتفاقا یکی از ساز و کارهای مورد علاقه ما انسان ها برای کنار آمدن با مسایل است. گاهی اوقات، هیچ کس مقصر نیست و باز هم اتفاقات بد رخ می‌دهند. شما باید این را بپذیرید و همچنین باید بپذیرید که گاهی اوقات برنامه های ما آنطور که می خواهیم پیش نمی روند. دست از سرزنش کردن خود بردارید و بدانید که شما هم به اندازه هر کس دیگری در دنیا لیاقت عشق، صداقت و عطوفت را دارید.

اعتماد از دست رفته را بازگردانید

درست است که خیانت اعتماد را از بین می‌برد ولی به آهستگی احساس اعتماد خود را پیدا کرده و دوباره چیزهای خوب را در دیگران می بینید. می بینید که آدم های قابل اعتماد و خوب زیادی وجود دارند. به خود زمان دهید تا ایمانتان را دوباره بسازید و اطمینان داشته باشید که روند مناسب خودتان را پیش بگیرید.

سخن نهایی

برای اینکه بدانیم چگونه بعد از خیانت زندگی کنیم و اعتماد از دست رفته را برگردانیم باید اما و ای کاش ها را رها  کنیم و با شجاعت با واقعیت روبرو شویم. بنشینید و یک برنامه بهبودی تنظیم کنید، از بازی سرزنش پرهیز کنید و خود را برای تصمیماتی که گرفته اید و شما را به این لحظه سوق داده است ببخشید.
از افراد غیرقابل اعتماد دوری کنید و با اختصاص دادن زمان لازم به بهبود خود، دوباره ایمان خود را پیدا کنید. شما نمی توانید افراد دیگر را کنترل کنید، اما می توانید خود و آینده خود را کنترل کنید. تصمیماتی را که برای پیشرفت لازم دارید بگیرید و مانند یک جنگجوی قوی با درد خود روبرو شوید. فردا یک روز جدید و یک شروع جدید است.

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید:

دکتر ویدا فلاح در اینستاگرامدکتر ویدا فلاح در تلگرامدکتر ویدا فلاح در آپاراتدکتر ویدا فلاح در یوتیوبدکتر ویدا فلاح در فیسبوک

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp
Email
Facebook
Print
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *