انسان اجتماعی بدون برقراری ارتباط نمیتواند به زندگی خود ادامه دهد. از ابتدای خلقت بشر تا کنون این ارتباطات وجود داشته و رفته رفته اهمیت و جایگاه مهمتری هم پیدا کرده و شکل برقراری ارتباط نیز متفاوت شده است. این مسئله در محیط کار نیز اهمیت بسیار دارد. در واقع کارفرمایان به طور مداوم مهارت های ارتباطی و اجتماعی را به عنوان یکی از مهمترین مهارت های کارمندان خود برای استخدام در نظر دارند.
استفاده، بهبود و نشان دادن مهارت های ارتباطی و اجتماعی میتواند به شما کمک کند تا در حرفه خود پیشرفت کنید و در هنگام جستجوی شغل جدید شانس بیشتری داشته باشید. در این مقاله راههایی را به اشتراک میگذاریم که بتوانید مهارت های ارتباطی خود را در رزومه و مصاحبه بهبود ببخشید.
7 راه بهبود مهارت های ارتباطی و اجتماعی در محیط کار
برای بهبود روابط در محیط کار انجام کارهای زیر به شما کمک میکند:
گوش دادن فعال
گوش دادن فعال به معنای توجه دقیق به افرادی است که با آنها ارتباط برقرار میکنید، از طریق ارتباط با آنها، سؤال پرسیدن و بیان مجدد. تمرین گوش دادن فعال میتواند باعث ایجاد احترام در بین همکاران و افزایش درک در محل کار شود. در هنگامی که فعالانه گوش میدهید، تمام حواس خود را بر روی سخنران متمرکز کنید، از وسایل پرت کننده حواس مانند: تلفنهای همراه، لپتاپ و… پرهیز کنید. با آماده کردن نظرات، سوالات یا ایدههایی برای پاسخگویی متفکرانه بپردازید.
روش ارتباطی
استفاده از راه درست برای برقراری ارتباط یک مهارت مهم است. مکالمه از طریق نامه، ایمیل، جلسات، تماس تلفنی، یا پیام های فوری دارای مزایا و معایبی است. زمانی ارتباط صحیح برقرار میشود که اطلاعات و مخاطب را در نظر بگیریم. برای مثال، اگر با یک کارفرمای احتمالی در ارتباط هستید، ممکن است بهتر باشد یک ایمیل رسمی ارسال کنید یا با آنها تلفنی تماس بگیرید.
دوستی
ویژگیهای دوستانه مانند صداقت و مهربانی میتواند به تقویت اعتماد و درک در هنگام برقراری ارتباط در محل کار کمک کند. سعی کنید با نگرش مثبت ارتباط برقرار کنید، ذهنی باز داشته باشید و سوالاتی بپرسید تا به شما کمک کند بفهمید از کجا میآیند. حرکات کوچکی مانند پرسیدن وضعیت او، لبخند زدن در حین صحبت یا تمجید از کار خوب انجام شده میتواند به شما کمک کند روابط سازندهای را با همکاران و مدیران داشته باشید.
حجم و وضوح
هنگام صحبت کردن، مهم است که به صورت واضح و قابل فهم باشید. تنظیم صدای صحبت کردن باید به گونهای باشد که در صورتهای مختلف شنیده شود، این یک مهارت است و برای برقراری ارتباط موثر بسیار مهم است. صحبت کردن با صدای زیاد ممکن است در برخی تفرهنگها بیاحترامی یا ناخوشایند به حساب آید.
همدلی
یکی از راه های بهبود مهارت های ارتباطی و اجتماعی سهیم بودن و درک کردن احساسات دیگران، به معنی همدلی است. این مهارت ارتباطی هم در کارهای تیمی و هم در کارهای فردی مهم است. در همه موارد باید به این نکته توجه کنیم که احساسات دیگران را در ابتدا درک و بعد از آن پاسخ دهیم.
جمعبندی احترام
یکی از جنبههای کلیدی احترام این است که بدانیم چه زمانی باید ارتباط را آغاز کنیم و پاسخ دهیم. در یک محیط گروهی، اجازه دادن به دیگران برای صحبت کردن یک مهارت ارتباطی ضروری به شمار میرود و احترام به فرد تلقی میشود.
پاسخگویی
آخرین راه بهبود مهارت های ارتباطی و اجتماعی پاسخگویی است. چه در حال پاسخ دادن به تماس تلفنی یا ارسال پاسخ به یک ایمیل باشید، پاسخ دادن سریع مؤثرتر از زمانی است که دیر پاسخ میدهید. یک روش موثر این است که در نظر بگیرید زمان پاسخ شما چقدر طول میکشد. آیا این پیام را میتوانید در دقایق آتی پاسخ دهید یا خیر؟ اگر امکان پاسخگویی در لحظه وجود دارد بهتر است سریع جواب دهید. اگر امکانش نیست از دریافت پیام فرد را مطلع کنید و بگویید در آینده نزدیک پاسخ خواهید داد.
جمعبندی
در این مطلب 7 راه بهبود مهارت های ارتباطی و اجتماعی در محیط کار را بیان کردهایم. بهبود این مهارتها به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید در محیط کار با همکاران و کارفرمایان خود ارتباط بهتری برقرار کنید. امروزه کارفرمایان عموما به دنبال افرادی هستند که از مهارتهای ارتباطی قوی برخوردارند. مرکز مهارت های زندگی دکتر ویدا فلاح با برگزاری دوره های غیر حضوری مهارت های ارتباطی همراه شماست. پس از خواندن این مقاله پیشنهاد میشود مقاله مهارت های ارتباطی و نقش آن در روابط اجتماعی نیز خوانده شود.
جهت شرکت در دوره مهارت های ارتباطی می توانید با شماره واتس اپ زیر در تماس باشید:
09382575804
منبع
https://www.indeed.com