آموزش‌ مهارت‌های زندگی

بچه من بیشتر از سنش می‌فهمه

بچه من بیشتر از سنش می‌فهمه

احتمالاً شما هم دیدید که بعضی از پدر مادرا میگن، بچه من خیلی بیشتر از سنش می‌فهمه!

خب سوال اینه: اگه اینجوری باشه چرا برای دیگران توصیف می‌کنید؟! می‌خواهیم برتری بچه‌مون رو به دیگران اثبات کنیم! که بچه من خیلی بیشتر می‌فهمه. خب اگه بچه شما بیشتر از سنش میفهمه، انتظاراتی که از او می‌شود هم بیشتر خواهد بود یعنی هر کسی که بیشتر از بقیه بداند و بفهمد، انتظار می‌رود که رفتارهای مناسب‌تر و عاقلانه‌تری داشته باشد، مخصوصاً در شرایط خاص.

دوم اینکه اگر شما به چنین نتیجه ای رسیدید، شما بایستی برای چنین فرزندی یک بستر قوی و بالغ باشید نه یک پدر و مادر مقایسه گر، نصحیت کن، کسی که دائماً رقابت رو در فرزندش ترغیب می‌کند. این اشتباه است. گاهی میبینیم بچه‌هایی که خیلی می‌فهمند، در کنار والدین و پدر و مادرهایی که از این وضعیت فرزندشان استفاده‌های شخصی و برتری جویانه می‌کنند، آسیب زیادی می‌بینند.

برای شنیدن ادامه‌ی مطلب ویدیو را تا انتها تماشا کنید و نظرات ارزشمند خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

 

چگونه از این که کودکی بیشتر از سنش بفهمد جلوگیری کنیم؟

روان‌شناسان در این زمینه نیز توصیه می‌کنند که کودکان خود را در محیط‌هایی قرار دهید که متناسب با سن آن‌هاست که بیشتر با هم‌سالان خود در ارتباط باشند. یکی از گزینه‌هایی که برای خانواده‌های کم جمعیت و تک‌فرزندها وجود دارد، مهد کودک است. بهتر است بچه‌ها را از سن 3 سالگی به بعد ساعاتی در مهد کودک بگذارید تا با کودکان هم‌سن خود بازی کند، یا در مهمانی‌هایی که می‌روید سعی کنید تعدادی بچه در آن جمع حضور داشته باشند تا فرزند شما با آن‌ها بازی کند و کم‌تر در جمع بزرگ‌ترها بنشیند. هرگز زمانی که کودکی در کنار شما نشسته درباره‌ی مسائل روز و بحث‌های بزرگانه صحبت نکنید. شاید کودکی که بیشتر از سنش می‌فهمد برای ما بسیار جذاب و شیرین زبان باشد ولی این کار در حقیقت یک زنگ خطر برای کودک است که از دنیای کودکی خود خارج می‌شود.

چرا نباید کودک بیشتر از سنش بفهمد؟

گاهی اوقات کودکی که بیشتر از سنش می‌فهمد، نشانه‌ی هوش بالای اوست و این موضوع باعث می‌شود که کودک آسیب کم‌تری ببیند، زیرا در این حالت کودک اطلاعات را از محیط اطرافش جمع‌آوری می‌کند و می‌تواند نظر‌های متفاوتی را نیز تجزیه و تحلیل کند. از طرف دیگر کودکی که بیشتر از سنش می‌فهمد، اگر با مشلات عاطفی و هیجانی مواجه شود این مسائل را بیشتر از سنش درک می‌کند که منجر به ایجاد اضطراب در او می‌شود. زیرا این کودک آن طور که باید توان تجزیه و تحلیل مسائل را ندارد، به همین دلیل مشکلات را بزرگ‌تر از چیزی که هستند درک می‌کند و این موضوع است که باعث آسیب به کودک می‌شود.

فرزندپروری مهارتی که مقدم بر فرزندآوری

باید بدانیم فرزندپروری و تربیت صحیح فرزند امروزه یک مهارت است که باید به آن پرداخت و آن را تقویت کرد.

فرزندپروری فرآیندی است برای ارتقا و حمایت از رشد جسمی، عاطفی، اجتماعی و فکری کودک از دوران نوزادی تا بزرگسالی. فرزندپروری به جنبه های تربیت کودک بدون توجه به رشد بیولوژیک و فیزیکی آن مرتبت است. و باعث رشد و پیشرفت جنبه های مختلف فرزند می‌شود

همچنین مطالعه مقاله چگونه والدین کنترل‌گری نباشیم  می‌تواند در یافتن پاسخ سوالاتتان شما را یاری دهد.

دکتر ویدا فلاح، روانشناس، مدرس و مشاور دوره‌های روانشناسی و توسعه فردی همواره این نکته مهم را یادآور می‌شوند که

تمامی مهارت‌ها قابل یادگیری هستند، پس با مطالعه و آموزش دیدن، زندگی بهتری برای خودتان بسازید.

برای کسب اطلاعات بیشتر از دوره‌های زیر استفاده کنید.

دوره‌های مرتبط

اصول گفت‌وگو با نوجوانان (مقدماتی)
اصول گفت‌وگو با نوجوانان (پیشرفته)
والدین و سبک‌های فرزندپروری (مقدماتی)
والدین و سبک‌های فرزندپروری (پیشرفته)

 

*زندگی خوب ساختنی است، آن را آگاهانه بسازید*

 

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

دکتر ویدا فلاح در اینستاگرامدکتر ویدا فلاح در تلگرامدکتر ویدا فلاح در آپاراتدکتر ویدا فلاح در یوتیوبدکتر ویدا فلاح در فیسبوک

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp
Email
Facebook
Print
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *