گروه خیریه حامیان
از سال ۱۳۹۰، تعدادی از دانشجویان دوره های مهارت زندگی خانم فلاح به پیشنهاد ایشان، گروهی را با هدف کمک به ارتقای کیفیت زندگی، کاهش فقر و توانمندسازی زنان بی سرپرست و بد سرپرست تشکیل دادند.
داستان از اینجا شروع شد که: در دوره های مهارت های زندگی خانم فلاح، به افراد توصیه می شد که بخشی از درآمد ماهیانه خود را برای کمک به افراد نیازمند کنار بگذارند. این گروه هر ماه مقداری از درآمد خود را صرف کمک به افراد مستمند می کرد ولی این کمک مادی تغییر زیادی در زندگی افرادی که آن را دریافت می کردند ایجاد نمی کرد و هدفمند نبود.
بنابراین زمانی که این کمک ها به مبلغ قابل توجهی تبدیل شد، تصمیم بر این شد که کمک ها را هدفمندتر کنند و همین اولین جرقه شکل گیری گروه خیریه حامیان بود. در همین راستا، اولین کمک به خانمی شد که همسرش مفقودالاثر بود و ۲ فرزند ۳ ماهه و ۹ ساله داشت و در خانه کوچکی در منطقه افسریه مستاجر بود. بعد از بررسی های انجام شده، گروه حامیان تصمیم گرفت با پرداخت اجاره عقب افتاده او به صورت وام بدون بهره و با اقساط ناچیز از او حمایت کند. سپس با توجه به تبحر و علاقه این خانم به عروسک سازی و خیاطی، چرخ خیاطی، لوازم خیاطی و مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت عروسک برایش تهیه شد تا او به لحاظ مالی استقلال پیدا کند و مشغول به کار شود. جالب اینکه این خانم با توجه به پشتکار و انگیزه ای که داشت، در مدت زمانی کمتر از ۲ ماه به سطحی از توان مالی رسید که اجاره بهای منزلش را بدون نیاز به حمایت مالی پرداخت کرد و مدتی بعد، خود او به عنوان مربی عروسک سازی برای آموزش به افراد نیازمند دیگر به انجمن دعوت شد.
این تجربه برای گروه حامیان انگیزه ای ایجاد کرد تا رویکردشان به کمک رویکردی صرفا مادی نباشد و علاوه بر کمک های مادی، با آموزش مهارت های مختلف زندگی و مهارت های شغلی، فعالیت جدی خود را آغاز نمود.
در این حین، با شناسایی تعداد قابل ملاحظه ای از زنان بی سرپرست یا بدسرپرست در منطقه فرحزاد تهران، گروه حامیان اقدام به برگزاری دوره های آموزشی برای این افراد در سرای محله فرحزاد نمود. این گروه در سرای محله فرحزاد کلاسهای رایگانی برگزار می کند در جهت آموزش مهارت های حرفه ای از قبیل: عروسک سازی، گل سازی، خیاطی، شمع سازی، کامپیوتر و صنایع دستی، هنر و خلاقیت و همچنین کلاس های مهارت های زندگی از قبیل: مدیریت استرس، عزت نفس و اعتماد به نفس، هوش هیجانی، طب سنتی، بهداشت فردی و رابطه والدین و فرزندان.
این فعالیت ها پیوسته در حال گسترشند و اکنون علاوه بر مادران، برای فرزندان آنها هم کلاس های مهارت های زندگی ویژه کودکان و نوجوان برگزار می شود که این کار با استقبال هرچه بیشتر مردم این محله مواجه شد. در حال حاضر، تعداد ۲۰۰ بزرگسال و ۱۵۰ کودک و نوجوان هم تحت حمایت انجمن حامیان هستند و هم در این کلاس ها شرکت می کنند.
گروه حامیان علاوه بر فعالیت های فوق، و با کمک همراهان خیر دیگر، به افراد نیازمند تحت حمایتش به صورت دوره ای کمک های مادی از جمله آذوقه، پوشاک، لوازم التحریر و مواردی از این دست می رساند.
از دیگر فعالیت های این گروه، اعطای وام های بدون بهره با اقساط بلندمدت است. اما گروه حامیان با این چشم انداز تاسیس شد که «ماهیگیری را آموزش دهیم، نه اینکه به افراد نیازمند ماهی دهیم.» بنابراین شرط لازم برای گرفتن وام ها و کمک های مالی این است که این افراد در دوره های آموزشی و مهارتی شرکت کنند و در تغییر زندگی شان به سمت بهتر شدن سهمی فعالانه داشته باشند.
با توجه به نیازی که در این افراد دیده شد، گروه حامیان بر آن شده تا با کمک خیرین و با همکاری از پیش اعلام شده از سوی چندین پزشک و دندانپزشک خیر، درمانگاهی رایگان برای این افراد تهیه کند و همچنین تصمیم داریم در سالهای آتی، نمایشگاه هایی از محصولات تولید شده توسط کودکان، نوجوانان و بزرگسالان تحت حمایت برگزار کنیم.
هدف ما در عین کمک مالی و حتی بیشتر از آن، بالا بردن سطح آگاهی، ارتقای کیفیت زندگی و تغییر باورهای افراد برای تبدیل آنها به افرادی توانمند است.
ما ماهیگیری را آموزش می دهیم، آنها خودشان ماهی هایشان را شکار می کنند.