اعتماد یکی از مهمترین مفاهیم بشری و همچنین یکی از ارکان مهم شکلگیری و تداوم روابط در میان افراد و محیط به شمار میرود. در این مقاله پانزده روش کلیدی برای جلب اعتماد دیگران را معرفی و مورد بررسی قرار خواهیم داد.
۱۵ روش کلیدی برای جلب اعتماد دیگران
اکثر ما دوست داریم در روابطمان با دیگران قابل اعتماد باشیم. اگر توانایی جلب اعتماد دیگران را ندارید و بنا بر هر شرایطی این ویژگی برای شما ضروری است و یا در کل تمایل دارید فردی قابل اعتماد نزد دیگران باشید باید اصول آن را فرا گیرید. اعتماد با صداقت داشتن در یک خط موازی حرکت میکند و در ادامه به راههای جلب اعتماد در رابطه میپردازیم:
۱. خوش قول باشید
یکی از راههای جلب اعتماد، خوشقولی است. اگر قول میدهید، بدون کوچکترین تاخیری کار را به نحو احسن به پایان برسانید. اگر خود شما با فردی روبهرو شوید که سر قولش نمیماند روابط شما با او کمرنگ میشود زیرا این فرد در نزد شما بیمسئولیت و غیر قابل اعتماد میگردد.
۲. وقتشناس باشید:
با این ویژگی شما در وهلهی اول به خود و بعد به فرد مقابل احترام میگذارید. این رفتار شخصیت شما را نزد اطرافیان مثبت میسازد و باعث میشود اعتماد دیگران خیلی سریعتر به شما جلب شود.
۳. قصد و نیت خوب
انسان خوبی باشید و قصد و نیتهای خوبی در زندگی داشته باشید؛ به طوری که دیگران احساس کنند با یک فرد قابل اعتماد روبهرو هستند. اگر به دنبال جلب اعتماد در رابطهی خود هستید باید نه تنها گفتههایتان، بلکه رفتارتان نیز نشانگر آن باشد. افراد در اغلب موارد، به اعمال شما بیشتر از حرفهایتان توجه میکنند.
۴. راستگو باشید
راستگو بودن و صداقت داشتن رکن اصلی اعتمادسازی است. وقتی دیگران بدانند که شما این ویژگی مثبت را دارید به راحتی اعتمادشان به شما جلب میشود. در برخی از شرایط راستگو بودن بسیار سخت و دشوار میشود اما ضروری است. هیچکس نمیخواهد با فردی در ارتباط باشد که چیزی جز آنچه که هست را نشان میدهد.
۵ مهربان و با ملاحظه باشید
فردی که مهربان است و میداند معنی همدلی چیست، در مواجهه با ناراحتی دیگران، خودش را جای او قرار میدهد و مسائل را از دید او میبیند.
۶. منفعت طلب نبودن
منفعتطلب نباشید و در ارتباط با دیگران تنها به منفعت خود فکر نکنید.
۷. رازدار باشید
زمانی که یک فرد مسئلهای را با شما درمیان میگذارد و دوست ندارد دیگران آن را بدانند، رازدار باشید. او به شما اعتماد کرده است. هیچگاه اعتماد او را از بین نبرید. وقتی دیگران بدانند شما به اصول اخلاقی پایبند هستید و به شخصیت آنها احترام میگذارید، شما را دوست خواهند داشت و بدون تردید به شما اعتماد میکنند.
۸. دوست خوبی باشید
هنگامی که با افرادی دوست هستید به حاشیهها توجه نکنید. برای دوستان خود حامی و قابلاعتماد باشید.
۹. رفتارهای منفی نداشته باشید
اگر شما در صدد تلاش هستید تا فردی قابل اعتماد باشید، نباید رفتار نادرستی از شما سر بزند. حقیقت بالاخره دیر یا زود آشکار میشود. کنایه، بدگویی، شایعهپراکنی به هیچعنوان نباید در وجود شما باشد. چگونه شخصی میتواند به فردی که حرفهای تلخ میزند و به حد و حدود شخصیت خود و دیگران احترام نمیگذارد، اعتماد کند.
۱۰. معاشرت با افراد
با افراد غیرمتعارف معاشرت نکنید. درست یا غلط، قانون جامعهی ما این است: افراد با کسانی معاشرت میکنند که اخلاقیات آنها با یکدیگر سازگار است. زمانی که با شخصی دردسرساز معاشرت میکنید دیگران شما را یک فرد غیرقابلاعتماد میدانند.
۱۱ . در صورت نیاز عذر خواهی کنید
اگر مرتکب اشتباهی شدید که بنا بر شرایط چارهی دیگری نداشتید و باعث دلخوری شده است، در مورد آن توضیح دهید و عذرخواهی کنید. اگر میتوانید برای اصلاح آن کاری انجام دهید، دریغ نکنید.
۱۲ .منافع کوتاه مدت را فدای اعتبار خود نکنید
اعتماد یعنی اعتبار داشتن آن را به هیچ وجه از دست ندهید.
۱۳. قابل اعتماد بمانید
اگر به خواستهی خود رسیدید و شخص یا اشخاصی به شما اعتماد کردند، نباید خصلتهای خوب خود را از دست بدهید و خیال کنید مسئولیت شما تمام شده است. قابل اعتماد بودن را نقطه پایان در نظر نگیرید؛ بلکه یک سفر طولانی است که مقصدی ندارد. باید به این الگوی رفتاری پایبند باشید.
۱۴. قوی باشید
افرادی که قوی هستند و دیگران میتوانند به آنها تکیه کنند، قابل اعتمادتر هستند.
۱۵. ایمان داشتن
به خودتان ایمان داشته و برای خود ارزش قائل شوید تا این حس درونی شما تقویت شود و بر روی دیگران تاثیرگذار باشد.
اگر به دنبال پاسخ این پرسش هستید که چگونه قابل اعتماد باشید و شخصیتی مثبت نزداطرافیان به دست آورید، اما راهکار آن را نمیدانید، بهتر است اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید. راههای جلب اعتماد در رابطه را بشناسید و آن را در زندگی خود به کار ببرید تا بتوانید نزد همگان انسانی قابل اعتماد باشید.
2 پاسخ
دورود و سپاس خانم دکتر فلاح عزیز
مقاله بسیار عالی و تاثیر گذار بود.
ممنونم از محبت، احترام حمایت و دلگرمی رو که سخاوتمندانه به ما می بخشید.
ممنونم ازیتای عزیزم که همیشه مارا همراهی میکنی و بازخورد میدهی.