آموزش‌ مهارت‌های زندگی

قوانین شکرگزاری, شکرگزاری, موهبت,

این هفته می‌خواهیم به شما کمک کنیم تا با کیفیتی زیبا، شکرگزاری را بخشی از زندگی روزانه خود کنید. در ادامه قواعدی را به شما معرفی می‌کنیم که در مسیر شکرگزاری موفق و مرتب به شما کمک خواهند کرد.

شکرگزاری روزانه

قاعده اول: برای دست یافتن به بهترین نتایج، هر روز شکرگزاری کنید، حتی اگر بعضی روزها فرصت زیادی ندارید، لااقل دو سه دقیقه وقت بگذارید و این کار را انجام دهید. با پیوسته انجام دادن شکرگزاری شما در واقع مدارهای عصبی مغزتان را بازسازی می کنید و مدارهای عصبی جدید، قدرتمند، شاد و مثبت‌نگرانه‌تری را برای خود انتخاب می‌کنید. تمرین مداوم منجر به دستاوردهای بیشتر می‌شود. در این مورد، دستاورد شما توجه بیشتر به داشته‌ها و موفقیت‌هایتان خواهد بود. می‌توانید از آن رایگان بهره ببرید.

حال اگر یک روز خیلی خسته یا مشغول بودید که نتوانستید شکرگزاری کنید چه؟ یا اینکه دیگر شکرگزاری بابت سلامتی یا موارد تکراری که هر روز بابتشان شکرگزاری کرده اید خسته کننده شده است چطور؟ باور کنید، همه ما این حالت ها را برخی از اوقات تجربه می‌کنیم. اول اینکه، خیلی بابت آن نگران نباشید. صرفا به خودتان اجازه دهید یک یا چند دقیقه به چیزی فکر نکنید. به خودتان اجازه دهید سکوت را تجربه کند. سپس تمرکزتان را بر روی تنها یک موردی که بابت آن شکرگزارید قرار دهید. و مهم نیست آن یک مورد چقدر کوچک و ناچیز به نظر برسد. یک مورد برای یک دقیقه موضوع شکرگزاری تان باشد. سرعت تان را کم کنید و از عمق وجودتان احساس قدردانی کنید. متوجه خواهید شد که به سرعت احساس بهتری پیدا خواهید کرد.

تنوع

قاعده دوم: تنوع به زندگی طعم می‌دهد، اینطور نیست؟ شما در همه وعده های غذایی‌تان یک غذای واحد نمی‌خورید. این نه همه مواد لازم برای حفظ سلامتی را به جسم شما می رساند و نه اصلا برای ما عموم مردم خوشایند است. همین امر درباره شکرگزاری هم صادق است. از تکنیک های مختلف برای جالب و جذاب نگه داشتنش شکرگزاری برای خودتان استفاده کنید.

اصلی ترین تکنیک شکرگزاری که من صبح ها و شب ها هربار از یکی از آنها استفاده می کنم عبارتست از: نوشتن، مدیتیشن، تجسم خلاق و ابراز کلامی (یا ذهنی) شکرگزاری. از تکنیکی استفاده کنید که در آن زمان شما را بیش از بقیه روش ها خوشحال می کند. اگر از‌ آن لذت ببرید، به تبع بیشتر هم از آن دستاورد و بهره خواهید برد.

اصالت

قاعده سوم: خواه شما قدردانی‌تان را به طور شفاهی بیان کنید، بنویسید، یا در ذهن‌تان تکرارش کنید، همیشه سعی کنید عمیق و با احساس قلبی انجامش دهید. سعی کنید هوشیارانه و با احساس قلبی شکرگزاری کنید. هرچه این شکرگزاری با احساس قلبی شما بیشتر آغشته شود، قدرت و اثر شکرگزاری در زندگی شما بیشتر می‌شود. حتی اگر در حین شکرگزاری احساس خفیفی از خوشحالی و رضایت به شما دست دهد هم کافی است تا از فواید فیزیکی و ذهنی شکرگزاری بهره ببرید، با این وجود سعی کنید نهایت بهره را از این کار ببرید با توجه عمیق به آنچه هست و اگر نمی بود زندگی شما سخت می شد.

اگر در زمان خاصی که مشغول به شکرگزاری هستید، احساس اشتیاق و خوشحالی زیادی به شما دست نمی‌دهد،  برای چند لحظه مکث کنید و از خود بپرسید، چرا باید برای این مورد، این شیی یا این فرد، شکرگزار باشم؟ پرسیدن این سوال که چرا، به شما اجازه می دهد که واضح تر و عمیق تر بر روی موضوع فکر کنید، که در نتیجه احساس بیشتری در شما ایجاد می کند. کمی سرعت تان را کم کنید، نفس عمیقی بکشید و بپرسید چرا؟

خونسردی

قاعده چهارم: سخت نگیرید! اگر شکرگزاری برایتان تبدیل به کاری مشقت آور شد، به خودتان استراحت دهید. بعدا انجامش دهید. قرار است از انجام آن لذت ببرسید، احساس خوبی پیدا کنید و از مزایای قابل توجه آن بر جسم و روان تان استفاده کنید. آرام باشید، عجله نکنید و با آرامش از احساس خوشایند و روحیه بخشی که با انجام شکرگزاری حاصل می شود لذت ببرید.

بهتر است زمان مشخصی از روز را به انجام شکرگزاری اختصاص دهید. زمانی که فارغ از حواس پرتی‌ها و محدودیت‌های زمانی است که بتوانید در آن تمرین  را با آرامش خاطر انجام دهید. این اهمیت دارد که بتوانید با حفظ تمرکز تمرین را با آرامش خاطر انجام دهید. بهترین زمان برای انجام آن صبح‌هاست.

الهام بخشیدن

قاعده پنجم: کتاب‌ها و مطالب خوشحال کننده و الهام بخش بخوانید. اگر تلویزیون تماشا می‌کنید، برنامه‌هایی را ببینید که انگیزه‌بخش هستند و سطح انرژی شما را بالا می‌برند.

کتابخانه محل شما حتما کتاب‌هایی در زمینه شکرگزاری یا موضوعات الهام‌بخش دیگر دارد. در اینترنت هم اگر ویدیو انگیزشی جستجو کنید حتما پیدا خواهید کرد. (در کانال تلگرام ما هم ویدیوهای انگیزشی متنوعی پیدا خواهید کرد.)

صبح‌ها

قاعده ششم: سعی کنید قسمت اصلی شکرگزاری تان را در اولویت برنامه‌های روزتان قرار دهید. ترجیحا بعد از بیدار شدن، اولین کاری که می‌کنید بهتر است شکرگزاری باشد. با شروع روزتان با افکار مثبت، احساس خوب و سرشار از قدردارنی، روز شما رنگ و بوی شادتری به خود می‌گیرد. در نتیجه کارهایتان راحت‌تر پیش خواهند رفت. شما احساس بهتری پیدا می‌کنید و معمولا موارد بیشتری پیدا می‌کنید‌ (جذب می‌کنید) که باعث تقویت احساس قدردانی در شما می‌شوند.

رویه زندگی

قاعده هفتم: این شاید مهم‌ترین قاعده‌ای باشد که به شما در شکرگزای موفقیت‌آمیز کمک می‌کند. اینکه بپذیرید این تغییری سطحی نیست و به راحتی ممکن است میسر نشود. این مستلزم تلاش و توجه شماست. شکرگزاری مثل برخی از دوره‌های آموزشی فشرده نیست که بخواهید به سرعت در آن گواهینامه بگیرید. این یک رویه زندگی است – رویه ‌ای به سمت زندگی شادتر.

از وبسایت : developinggratitude.com

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید:

دکتر ویدا فلاح در اینستاگرامدکتر ویدا فلاح در تلگرامدکتر ویدا فلاح در آپاراتدکتر ویدا فلاح در یوتیوبدکتر ویدا فلاح در فیسبوک

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp
Email
Facebook
Print
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *