آموزش‌ مهارت‌های زندگی

کنترل عصبانیت

آنچه که باید درباره افراد سمی بدانید!

آنچه که باید درباره افراد سمی بدانید!
اگر در میان نزدیکان یا آشنایانتان، کسی را میشناسید که برقراری ارتباط با او دشوار است و باعث تنش ها و درگیری های زیادی در زندگی شما می شود، ممکن است با یک فرد سمی رو به رو باشید. افراد سمی که افراد دشوار هم خوانده می شوند، می توانند استرس و فشار زیادی را برای اطرافیانشان ایجاد کنند و رابطه با آن¬ها همواره توام با دردهای عاطفی باشد.
واقعیت این است که ما نمی توانیم دیگران را تغییر دهیم. اما می¬توانیم مهارت¬های مختلف رفتار با افراد سمی را یاد بگیریم تا در ارتباط با آن ها آسیب کمتری ببینیم. ما در این مقاله، قصد داریم شما را با ویژگی های یک فرد سمی، نشانه هایی که بیان می کنند یک فرد سمی است یا خیر و راهکارهایی برای ارتباط با این فرد آشنا کنیم. پس تا انتها با ما همراه باشید!

فرد سمی کیست؟

یک فرد سمی کسی است که رفتار او باعث ایجاد احساسات منفی و ناراحتی در اطرافیانش شود. افراد سمی اختلال روانی خاصی ندارند اما مشکلات روحی و ذهنی آن ها باعث می شود که دیگران را ناراحت کنند و خواسته یا ناخواسته به آن ها آسیب برسانند.

نشانه های افراد سمی

افراد سمی یا افراد دشوار، علائم هشدار دهنده ای را از خود نشان می دهند که باید مراقب آن ها باشید. برخی از این علائم عبارت اند از:
• افراد سمی معمولاً افرادی کنترل گر هستند‌.
• این افراد ناسازگار، عصبی و پرخاشگر هستند.
• بدبین و بی‌اعتماد هستند و رفتارهایی حاکی از بی‌اعتمادی دارند. رفتارهایی مانند دروغگویی یا بازی دادن دیگران.
• افراد سمی در رفتار و کلام، ناپایدار هستند و نمی‌شود روی آن‌ها حساب کرد.
• این افراد غیرقابل پیش بینی هستند و رفتارها و گفتارهای عجیب غریبی دارند که باعث می شود از رفتار آن ها گیج شوید.
• افراد سمی طلبکار و متوقع هستند و همه باید در راستای خواسته‌های آن‌ها عمل کنند.
• افراد سمی فاقد حس همدلی هستند و زمانی که به آن‌ها نیاز دارید، نسبت به شما بی‌توجه هستند.
• شما همیشه باید از خود در برابر این شخص دفاع کنید.
• هیچ وقت در کنار آن ها احساس راحتی کامل نمی کنید.
• شما به طور مستمر در حضور آن ها نسبت به خود احساس بدی دارید.

 


همچنین در این ویدئو ویژگی های بیشتر افراد سمی را ببینید


نشانه هایی که می گویند شما با فردی سمی در رابطه عاطفی هستید

گاهی فردی که با او در رابطه عاطفی هستید، فردی سمی است. در اینجا نشانههایی وجود دارد که بتوانید تشخیص دهید آیا شریک عاطفیتان یک فرد سمی است یا خیر؟

1.همیشه ناسازگار است

انسان بودن سرشار ازاوقات خوب و بد و فراز و نشیب های روحی و روانی است اما یک فرد سمی هرگز سازگار نمی شود. رفتار او نامنظم است و نمی تواند خود را با شرایط موجود تطبیق دهد. فرد سمی به تعهدات یا قول های خود عمل نمی کند و شما هرگز نمی توانید پیش بینی کنید که قرار است چه رفتاری داشته باشند. افراد سمی، افرادی دمدمی مزاج هستند که می توانند یک دقیقه شاد و سرحال باشند و چند دقیقه بعد، ناگهان از شما فرار کنند.

2. همیشه به توجه شما نیاز دارد

یک فرد سمی همیشه به حمایت عاطفی شما نیاز دارد و در مقابل، از شما حمایت نمی کند. آن ها همیشه گله می کنند که چرا به آن ها زنگ نمی زنید یا دیر به دیر به منزلشان می روید. این نیاز به دریافت توجه از طرف شما، غالباً به دلیل نیاز آن ها به دریافت تایید از سوی دیگران است.

3. روی هیجاناتشان کنترلی ندارند

در روابط افراد سمی، آرامش و ثباتی وجود ندارد. احساسات دائماً آن ها را برانگیخته می کند و باعث می شود که واکنش های شدیدی داشته باشند. ابراز علاقه های شدید و خشم های شدید که عموماً بعد از مدت کوتاهی فروکش می کنند، از ویژگی های افراد سمی در روابط عاشقانه است. آن ها عمداً احساسات طرف مقابل را برانگیخته می کنند تا ببینند که بعد چه اتفاقی می افتد؟

4. به مرزهای شما احترام نمی گذارند

یکی دیگر از نشانه های افراد سمی این است که به مرزهای دیگران احترام نمی گذارند. روابط سالم مبتنی بر اعتماد و توانایی احترام به مرزها است که افراد سمی قادر نیستند این کار را در رابطه شان انجام بدهند.
افراد سمی به شما بی احترامی می کنند و حتی اگر بارها و بارها درباره نیازهای خودتان با آن ها صحبت کنید، اهمیتی نمی دهند.

 

با افراد سمی چگونه رفتار کنیم؟

حال که با نشانه¬های یک فرد سمی آشنا شدید و رفتارهای او را در روابط اجتماعی و عاشقانه شناختید، ممکن است از خودتان بپرسید باید چه رفتاری با افراد سمی داشته باشم؟ چند استراتژی برای برخورد با افراد سمی وجود دارد:
1.در مقابل افراد سمی بایستید
در مقابل افراد سمی، کوتاه نیایید و به به محض مشاهده رفتارهای سمی، با شخص مقابله کنید. اگر دروغی از او می شنوید یا ناسازگاری را در رفتار او مشاهده می کنید، به شکلی به آن ها بفهمانید که رفتارشان را نمی پسندید. با این کار به آن ها نشان می دهید که توجه می کنید و به آن ها فرصتی می دهید تا رفتارشان را توضیح دهند یا بابت آن عذرخواهی کنند.


 چگونه با فردی که شنونده نیست گفتگو کنیم؟


2. مرزهایتان را با افراد سمی، کاملاً مشخص کنید
اگر در زندگی تان با فردی سمی سروکار دارید، سعی کنید مرزهای دقیقی را میان خودتان و آن ها مشخص کنید. اگر این فرد سمی، با رفتارش از شما سوءاستفاده می کند و باعث آسیب رساندن به شما یا دیگران می شود، رفتارهایش را تحمل نکنید و زمانی را که با آن ها می گذرانید محدود کنید.

3. هرگز خودتان را سرزنش نکنید
برخی از افراد در مواجهه با افراد سمی، دچار خودسرزنش گری می شوند. این افراد فکر می کنند که فلان حرف یا رفتار آن ها باعث عکس العمل های منفی افراد سمی شده است. این افراد پس از معاشرت های طولانی با افراد سمی، دچار مشکلات اساسی می شوند. مشکلاتی مانند بیماری های قلبی، عروقی، وسواس های فکری و سایر بیماری های روان تنی که با استرس و اضطراب ناشی از هم نشینی با افراد سمی در آن ها ایجاد می شود. بنابراین، اگر یکی از نزدیکانتان فردی سمی است و ناچار هستید با او در ارتباط باشید، هرگز بابت تنش هایی که بین تان ایجاد می شود، به سرزنش و تخریب خودتان نپردازید.

4. آن ها را از زندگیتان حذف کنید
اگر راهکارهای بالا موثر واقع نشدند، وقت آن رسیده است که تا فرد سمی آسیب های بیشتری را به شما وارد نکرده است، او را رها کنید. افراد سمی از منطق سرپیچی می کنند و تلاش برای شکست دادن افراد سمی در بحث ها، کاری بیهوده است زیرا آن ها قواعد منطقی را نمی پذیرند. برخی از آن ها از تأثیر منفی که بر اطرافیان خود دارند، آگاه نیستند، اما برخی دیگر با آگاهی کامل از هرج و مرج و تنش هایی که ایجاد می کنند، لذت می برند. بنابراین، هم نشینانتان را درست انتخاب کنید. زیرا بر روی شخصیت شما تاثیر زیادی دارند.

حرف آخر
ما در طول زندگیمان با افراد مختلفی ارتباط خواهیم داشت. اصلی ترین نکته این است که ما باید یاد بگیریم چگونه در ارتباطاتمان ظاهر شویم و چگونه به رفتارهای مختلف پاسخ بدهیم. اگر می خواهید با تمرین ها و راهکارهای بیشتری برای ارتباط با افراد سمی آشنا شوید، به شما پیشنهاد می کنیم که در دوره ارتباط با افراد سمی خانم دکتر ویدا فلاح، روانشناس و مدرس مهارت های زندگی شرکت کنید.

 

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید:

دکتر ویدا فلاح در اینستاگرامدکتر ویدا فلاح در تلگرامدکتر ویدا فلاح در آپاراتدکتر ویدا فلاح در یوتیوبدکتر ویدا فلاح در فیسبوک

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp
Email
Facebook
Print
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *