آموزش‌ مهارت‌های زندگی

دوره – اصول گفت‌وگو با نوجوانان (مقدماتی)

مدت
همه مراحل
30 درس
0 آزمون
53 دانشجو

اغلب اختلاف نظر‌های بین والدین و فرزندان در دوران بلوغ و نوجوانی آغاز می‌شود که ناشی از تغییرات خلقی و فیزیکی در نوجوانان و همچنین گرایش آن‌ها به سمت استقلال‌طلبی، حضور در اجتماع، بی‌توجهی به درس، بی‌تفاوتی نسبت به قوانین خانه، الگوبرداری جدی از گروه‌های دوستان و غیره است. این امر موجب نگرانی والدین و در پی آن رفتارهای کنترلگرانه و مخربی در رابطه آن‌ها و فرزندشان می‌شود که تاثیرات بلندمدتی در ارتباط بین والدین و فرزندان و همچنین نحوه شکل گیری شخصیت فرزندان خواهد داشت.

 

بلوغ چیست و چه زمانی آغاز می شود؟

بلوغ به معنای آغاز تغییرات روحی و جسمی از دوران کودکی به بزرگسالی است. به‌طور میانگین بازه‌ی سنی مشخصی برای سن بلوغ (دختران 9 الی 12 سال و در پسران 14 الی 18 سال) در نظر گرفته می‌شود؛ اما ممکن است شرایط و ویژگی‌های فردی بر زمان وقوع این آغاز متفاوت باشد.

 بیشتر ما بلوغ را به عنوان تغییر در ویژگی‌های جسمی متصور می‌شویم. در دختران رشد و تکامل اندام‌های جنسی، آغاز دوره‌های عادت ماهانه و در پسران با رویش موی صورت، افزایش تعریق بدن، جوش و آکنه و … همراه است. دوره اصول گفت‌وگو با نوجوانان (مقدماتی) (والدین و فرزندان بلوغ) به شما نحوه رفتار و شناسایی تغییرات دختران و پسران در سن بلوغ را به طور کامل آموزش می‌دهد.

 

نشانه‌های تغییرات رفتاری و روانی در سن بلوغ

بسیاری از نوجوانان دوره بلوغ را با تغییر چشمگیری در رابطه با والدین از خود نشان می‌دهند. آنها مستقل‌تر شده و شروع به جدا شدن از والدینشان می‌کنند. در عین حال، نوجوانان در این سن بیشتر و بیشتر نسبت به هم سن و سالانشان آگاه می‌شوند، آن‌ها را در نظر می‌گیرند و بیشتر سعی می‌کنند تا با آن‌ها هماهنگ شوند.

برای یک نوجوان در سن بلوغ، هم‌سن و سال‌هایش نسبت به والدین از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. آن‌ها سعی می‌کنند ظاهر و هویت‌های جدیدی را برای خود انتخاب کنند و بسیار تلاش می کنند تا در نظر دیگران متفاوت باشند، و این میل به منحصر به فرد بودن می‌تواند منجر به مشکلات ارتباطی و سرآغاز اختلاف نظر با والدین باشد.

 

بلوغ در دختران چگونه است؟

در شروع دوره نوجوانی، دختران به دنبال اعتبار بیرونی برای امیدها و رویاهای خود به عنوان یک زن می‌گردند و وقتی آنچه را می‌خواهند پیدا نمی‌کنند، معمولاً عصبانی، معترض یا ناامید شده که این پیامدهایی طبیعی محسوب می‌شود. وقتی آرزوها و خواسته‌های نامحدود دختر با محدودیت‌های زندگی والدین مواجه می شود، به دلیل عدم رشد کافی ذهنی هنوز قادر نیست سختی‌ها را تحمل کند و به طور منطقی با واقعیت‌ها، مسئولیت‌ها و بحران‌های بزرگسالی را بپذیرد.

به همین علت، اگر به هیجانات فرزند دخترمان اهمیت ندهیم و در مسیر مشخصی او را هدایت نکنیم، ممکن است ناامیدی، خشم و اضطراب و ناآرامی او سبب بروز مشکلاتی همچون موارد زیر شود:

افسردگی، بدخلقی، بیماری جسمی

خود-تخریبی مانند استفاده از مواد مخدر

خصومت و خشم در رابطه با والدین یا دوستان.

 

بلوغ در پسران چگونه است؟

بلوغ رفتاری و روانی در پسران در بخش‌هایی با بلوغ رفتاری و روانی در دختران وجوه مشترکی دارد. بسیاری از پسران هم مانند دختران در دوران بلوغ دچار خشم نسبت به والدین می‌شوند و می‌خواهند از آن‌ها دوری کنند. بعضی از نوجوانان پسر در دوران بلوغ دچار احساس تنهایی شدید می‌شوند و احساس می‌کنند که مورد درک اطرافیان شان قرار نگرفته‌اند. این امر می‌تواند باعث حساسیت و تحریک‌پذیری بالای فرزند پسر شما در سن بلوغ شود.

همچنین پسران در سن بلوغ ممکن است خودشان را بیشتر با دوستان و هم‌سن و سالان‌شان مقایسه کنند و از این بابت دچار رنج و کاهش عزت‌نفس شوند. به خصوص که در این دوران تحولات فیزیکی ممکن است ظاهرشان را به شکلی تغییر داده باشد که از آن خجالت بکشند و این باعث دوری کردن و انتخاب تنهایی بیش از حد آن‌ها شود.

موارد متعددی ممکن است فرزند دختر یا پسر شما را در سن بلوغ تحت تاثیر قرار دهد. اگر شما می‌خواهید با فرزندتان را در این دوران بحرانی به خوبی ارتباط برقرار کرده و آن‌ها را به سمت مسیر درست هدایت کنید، باید در این مورد آموزش دیده و مهارت‌های لازم را کسب کنید.

 

گزیده‌ای از سرفصل‌های دوره

  1. چگونه والدین مقتدری باشیم؟
  2. بچه بد وجود ندارد.
  3. ویژگی‌های فرد در مسیر هویت‌یابی
  4. چگونه روی فرزندان تاثیر می‌گذارید؟
  5. کنجکاوی نوجوان
  6. و …

 

دوره‌های مرتبط

دوره – اصول گفت‌وگو با نوجوانان (پیشرفته)

 

راهنمای ثبت نام در دوره:

جهت عضویت در سایت، ابتدا باید با تکمیل فرم ثبت نام، حساب کاربری خود را بسازید.

اگر در سایت عضو هستید و حساب کاربری دارید، با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، خرید خود را ادامه دهید.

پس از تکمیل مراحل ثبت نام، دوره‌ی خریداری شده در پنل کاربری شما در بخش ”دوره‌های من” قابل مشاهده است.

دوره‌های خریداری شده همیشه در دسترس شما خواهد بود و می‌توانید بدون محدودیت آموزش‌ها را ببینید و از آن‌ها استفاده کنید.

با تهیه هر یک از دوره‌های سایت، بلافاصله 5 درصد از مبلغ پرداختی در کیف پول شما ذخیره شده و می‌توانید برای خرید بعد از آن استفاده کنید

پیشنهاد ما این است که جلسات را با فاصله ببینید و حتماً از آموزش‌ها یادداشت‌برداری کنید.

انجام تمرینات گفته شده، در روند رشد و تغییرتان نقش به‌سزایی دارد.

لازم به ذکر است که این دوره به صورت آنلاین قابل استفاده است و امکان دانلود وجود ندارد.

چنانچه در روند خرید، با سوالی مواجه شدید، با کارشناسان پشتیبانی و مشاوران آموزشی مجموعه تماس بگیرید.

شماره تماس پشتیبانی: 

تلفن:  88840056 – 021

تلفن:  88840057 – 021

شماره واتس‌آپ و تلگرام: 5804 257 0938

 

به شبکه‌های اجتماعی ما بپیوندید

دکتر ویدا فلاح در اینستاگرامدکتر ویدا فلاح در تلگرامدکتر ویدا فلاح در آپاراتدکتر ویدا فلاح در یوتیوب

آواتار کاربر

دکتر ویدا فلاح

دکتر ویدا فلاح روانشناس و مدرس مهارت های زندگی است که فعالیتش را در این حوزه از سال ۱۳۷۷به طور رسمی آغاز کرد.

یک پاسخ

  1. با سلام وقت بخیر
    خیلی دوره ی خوبی بود در این دوره با نحوه ی به بلوغ رسیدن دخترم آشنا شدم و در این دوره چه رفتارهایی داشته باشم تا رابطه ما با مشکل مواجهه نشود و در این دوران چگونه با هم گفتگو کنیم.
    ممنونم خانم دتر نازنین

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *