نوجوانان با ورود به دوران بلوغ و فکر به سوال «من کیستم؟» و « چه جایگاهی خواهم داشت» در طول زمان، به تدریج فشار و تنش زیادی را تجربه می کنند. به همین دلیل والدین نمی توانند به راحتی بین افسردگی در نوجوان و حالات مودی که در این سن رخ می دهد تمایز برقرار کنند.
علائم و نشانه های افسردگی در نوجوانان
- غم یا ناامیدی
- تحریک پذیری، خشم، و یا خصومت
- جدا شدن از جمع دوستان و خانواده
- از دست دادن علاقه به انجام فعالیت
- عملکرد ضعیف مدرسه
- تغییر در عادات خوردن و خوابیدن
- بی قراری و تحریک پذیری
- احساس بی ارزشی و گناه
- فقدان شور و شوق و انگیزه
- خستگی یا فقدان انرژی
- مشکل در تمرکز
- دردهای غیر قابل توضیح
- میل به مرگ یا خودکشی
راه هایی برای کمک به فرزند افسرده تان
نکاتی برای برقراری ارتباط با یک نوجوان افسرده:
۱. سعی کنید بیشتر شنونده باشید نه گوینده.
صحبت درباره افسردگی برای نوجوانان سخت است. به او فشار نیاورید، اما برای ادامه صحبت مصر باشید.
۲. احساساتشان را تصدیق کنید، حتی اگر به نظرتان احمقانه یا کودکانه هستند.
۳. به غریزه تان اعتماد کنید. اگر نوجوان شما نمی خواهد با شما صحبت کند از یک نفر سوم کمک بگیرید. مشاور مدرسه، معلم مورد علاقه…
تیپ دو: این نوع از نوجوانان در دوران افسردگی از جمع دوستان فاصله می گیرند و دیگر علاقه ای به برقراری ارتباط، و انجام فعالیت هایی که زمانی برایشان لذت بخش بود ندارند. اما انزوا تنها باعث تشدید افسردگی در آنها خواهد شد.پس:
تا می توانید او را تشویق کنید تا دوباره به ارتباط با دوستان و اطرافیان و انجام فعالیت های خوشایند گذشته باز گردد. به او پیشنهاد کنید ورزش های تازه، کلاس های هنری و علمی را شروع کند. درست است که در ابتدا مقاومت خواهد کرد اما به تدریج با انجام این فعالیت ها خود را به عنوان جزئی مفید در گروه خواهد دید.
هر روز برای صحبت کردن با او وقت بگذارید. در حالی که توجهتان به اوست و او نیز شما را نگاه میکند. انجام کار ساده ای مثل گفتگوی رو در رو نقش بزرگی در کاهش افسردگی فرزندتان دارد.
از او بخواهید فعالیت های داوطلبانه انجام دهد. انجام کار برای دیگران یک داروی ضد افسردگی قدرتمند و تقویت کننده عزت نفس او است. به علاوه، انجام این فعالیت ها به نوجوانتان حس هدفمندی می دهد.
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید: