آموزش‌ مهارت‌های زندگی

زبان بدن, تکنیکهای زبان بدن, nlp, برنامه ریزی عصبی کلامی, ارتباطات موثر, تاثیرگذاری, مذاکره

۱۳ اشتباه زبان بدن که برایتان مشکل ساز می‌شوند

۱۳ اشتباه زبان بدن که برایتان مشکل ساز می‌شوند

بدن ما زبان منحصر به خود را دارد، و کلماتی که این زبان دارد، همیشه خوشایند نیستند. زبان بدن شما به احتمال زیاد بخش مهمی از شخصیت شما را می‌سازد، تا حدی که شاید حتی خودتان هم از آن باخبر نباشید.

اگر چنین باشد، باید شروع کنید به یاد گرفتن این زبان، تا از آن به نفع خود استفاده کنید و اجازه ندهید برایتان مشکل ساز شود.

زمانی که شما سخت تلاش می کنید تا به اهداف تان برسید، هر آنچه که در این مسیر به شما قدرت می‌دهد را باید بشناسید و از آن استفاده کنید. یکی از این موارد، زبان بدن شماست که ممکن است بدون مشورت با شما، پیام هایی از جانب شما به اطرافیان انتقال دهد که به نفع‌تان نیست.

در ادامه به این اشتباهات در زبان بدن می‌پردازیم.

۱. حرکات مبالغه‌آمیز

این حرکات باعث ایجاد این تصور می شوند که شما دارید اغراق می‌کنید. سعی کنید نسبت به حرکات دست و بدن‌تان هوشیار باشید و از حرکات کنترل شده استفاده کنید که نشانه اعتماد به نفس و تسلط شما بر موقعیت هستند، همچنین از حرکات گشوده دست – مثل باز کردن دست ها و نشان دادن کف دست – استفاده کنید، این حرکات حاوی این پیامند که شما چیزی برای پنهان کردن ندارید.

۲. ایستادن دست به سینه

با این حرکت، شما مانعی فیزیکی میان خود و مخاطب‌تان ایجاد می‌کنید و این پیام را القا می‌کنید که نسبت به آنچه او می‌گوید پذیرنده نیستید. حتی اگر لبخند بزنید و با او مکالمه گرمی داشته باشید، فرد مقابل این احساس منفی را می گیرد که از طرف شما پذیرفته نشده است. حتی اگر خیلی دست‌هایتان محکم به هم گره نخورده باشند هم سعی کنید از این طرز ایستادن را استفاده نکنید اگر می خواهید دیگران شما را پذیرنده و علاقه‌مند به آنچه می‌گویند در نظر بگیرند.

۳. ناهماهنگی

ناهماهنگی میان کلمات شما و حالت چهره‌تان باعث می شود طرف مقابل احساس کند یک جای کار می لنگد و  گمان کند که شما قصد دارید گولش بزنید، حتی اگر شما خود از این موضوع باخبر نباشید.

برای مثال، یک لبخند عصبی زمانی که دارید پیشنهادی را در یک مذاکره می‌پذیرید خیلی موثر نیست. این تنها باعث می‌شود فرد مقابل احساس عدم اطمینان در ارتباط با شما پیدا کند زیرا به نظر می رسد شما رو راست نیستید.

۴. به عقب تکیه دادن

اگر متمایل به سمت فردی که با او در مکالمه قرار دارید ننشینید، او فکر می‌کند که شما بی علاقه و بی توجه یا حتی بی اعتماد نسبت به او هستید.

سعی کنید در مکالمات‌تان متمایل به جلو بنشینید و در حین گوش دادن به طرف مقابل، سرتان را کمی خم کنید. این به فرد در حال صحبت نشان می دهد که شما تمرکز و توجه کاملی به مکالمه در جریان دارید.

۵. قوز کردن

این طرز ایستادن یا نشستن نشانه نبود احترام است. این حالت گویای این است که شما خسته و بی حوصله شده‌اید و میلی به بودن در آنجایی که هستید را ندارید. شاید شما هرگز به رئیستان نگویید «من نمی فهمم چرا باید به حرفهای تو گوش بدهم»، اما اگر خمیده و قوز کرده بنشینید، لازم هم نیست چیزی بگویید – بدن شما این پیام را به او می فرستد، خیلی هم واضح.

از طرفی، مغز ما به شکلی برنامه ریزی شده که میزان قدرت یک فرد را با میزان فضایی که به خود اختصاص می‌دهد متناسب می داند. صاف ایستادن با شانه هایی به سمت عقب، نمودی از قدرت است. این طرز ایستادن بیشترین فضای ممکن را می گیرد. از طرف دیگر، قوز کردن نتیجه در هم رفتن بدن شماست – و باعث می‌شود فضای کمتری را پر کنید و در نتیجه این طرز ایستادن نمودی از ضعف است. بنابراین به طرز ایستادن یا حتی نشستن خود اهمیت دهید، چون همین داشتن فرم بدنی قدرتمند احترام جلب می‌کند و باعث می‌شود هر دو طرف مکالمه عمیق تری با هم داشته باشند.

۶. پرهیز از تماس چشمی

این حرکت، باعث می‌شود دیگران فکر کنند شما چیزی برای پنهان کردن دارید، و این ایجاد شک می کند. نبود تماس چشمی همچنین می‌تواند نشانه کمبود اعتماد به نفس یا علاقه باشد، که شما به خصوص در موقعیت های حرفه‌ای، دوست ندارید از خود نشان دهید. داشتن تماس چشمی ثابت، از سوی دیگر، نشانی از اعتماد به نفس، قدرت رهبری و هوش است. اگرچه ممکن است بدون تماس چشمی مستقیم و طولانی مدت هم در یک مکالمه حضور داشت، اما اگر این تماس خیلی کم باشد اثر منفی‌ای بر روابط شما خواهد گذاشت.

۷. تماس چشمی که خیلی شدید است

این نوع نگاه کردن ممکن است به شکل تهاجمی و به هدف تسلط تعبیر شود. به طور میانگین، امریکایی ها برای ۷ تا ۱۰ ثانیه تماس چشمی مستمر برقرار می‌کنند، و زمانی که در حال گوش دادن هستند بیش از زمانی که در حال صحبت اند این تماس را نگه می‌دارند. نحوه قطع این تماس چشمی هم پیامی به طرف مقابل می‌رساند. نگاه به پایین بعد از تماس چشمی نشانه پذیرش و تسلیم است، در حالی که نگاه به یک سمت اعتماد به نفس را نشان می‌دهد.

۸. نگاه به ساعت

چک کردن زمان در حالی که مشغول مکالمه با فردی هستیم، نشانه واضحی از بی احترامی، عجله و خودخواهی است. این حرکت، پیامش این است که من کارهای مهمتری برای انجام دادن دارم و برای ترک کردن اینجا عجله دارم.

۹. تایید اغراق آمیز با سر

تکان دادن سر به علامت تایید اگر زیاد باشد نشانه اضطراب است و اینطور به نظر می رسد که تلاش می‌کنید وانمود کنید که چیزی را تایید می‌کنید یا می‌فهمید که در واقع نه تاییدش می کنید و نه متوجهش شده‌اید.

۱۰. ورجه وورجه

ورجه وورجه شکل های مختلفی دارد، از تکان دادن دست یا پا تا بازی کردن با موها همه نشانه این هستند که شما مضطربید، انرژی بیش از اندازه ای دارید، یا خیلی حواستان به خودتان است و یا حواس تان پرت چیزی به غیر از موضوع مکالمه است.

۱۱. اخم کردن

اگر شما عموما حالت چهره ناشادی دارید، دارید این پیام را به اطرافیان‌تان می فرستید که از آنها ناراحت هستید، حتی اگر آنها هیچ تقصیری در ایجاد این حال شما ندارند. اخم کردن مردم را از شما دور می کند، زیرا احساس می کنند مورد قضاوت قرار گرفته اند. در مقابل، لبخند زدن نمودی از پذیرندگی، قابل اطمینان بودن، اعتماد به نفس و مهربان بودن شماست. تحقیقات عصب‌شناسی نشان می دهند که مغز انسان افرادی که لبخند می زند را به شکلی مثبت طبقه بندی می کند و این لبخند تاثیری طولانی مدت بر طرف مقابل می گذارد.

۱۲. دست دادن ضعیف

دست دادن ضعیف می توان نمودی از این باشد که شما اعتماد به نفس یا قدرت کافی ندارید، در حالی که دست دادن های خیلی قوی ممکن است به عنوان خشونت و تلاش برای مسلط شدن تعبیر شوند که باز هم بد است. بنابراین دست دادن خود را با موقعیت و فرد مقابل منطبق کنید، اما همیشه حواستان باشد که شل دست ندهید.

۱۳. خیلی نزدیک شدن به طرف مقابل

اگر شما خیلی به فرد مقابل نزدیک بایستید (کمتر از نیم متر فاصله با او داشته باشید) این می تواند نشانه این باشد که شما هیچ درک یا احترامی برای فضای خصوصی افراد قائل نیستید. و این اطرافیان شما را ناراحت و آزرده می کند.

از وبسایت entrepreneur.com

مطالب مرتبط:

احترام و اثرگذاری در ارتباطات

۷ راز یک رابطه موفق

کنترلگری و کنترل شدگی را کنار بگذاریم

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید:

دکتر ویدا فلاح در اینستاگرامدکتر ویدا فلاح در تلگرامدکتر ویدا فلاح در آپاراتدکتر ویدا فلاح در یوتیوبدکتر ویدا فلاح در فیسبوک

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp
Email
Facebook
Print
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

یک پاسخ

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *