آموزش‌ مهارت‌های زندگی

آیا می شود با کسی زندگی کرد و هیچ اختلاف نظر و مشکلی نداشت؟ بله، آدمهای ماشینی که صاحب نرم افزار و برنامه خاصی هستند و می شود آنها را خریداری کرد که در حال حاضر مد شده اند و با آنها ازدواج هم می کنند فقط با این افراد است که میتوان اختلاف شدید نداشت. اما این افراد در برابر همه چیز منفعل و ساکت هستند و هیجانی ندارند، ما که در مورد این روابط صحبت نمی کنیم. دو انسان که با هم زندگی می‌کنند قرار است در کنار هم بسیاری از نیازهای وجودیشان را ارضا کنند. پس لازم است گاهی درباره خواسته هایشان گفتگو کنند و سازگارانه برخورد کنند.
مهم، بروز اختلاف نیست. نحوه عکس العمل نشان دادن به اختلاف مهم است. به این معنا که، لازم است زمانهایی که با هم مشکلی ندارید، درباره زمانهایی که اختلاف پیدا می کنید، گفتگو کنید. اینکه در چنین شرایطی انتظارتان از طرف مقابل چیست و او انتظارش از شما چیست، به این ترتیب پذیرش می دهید که ممکن است گاهی با هم حتی اختلاف شدید پیدا کنید و حتی ممکن است هیجانی شوید، با گفتگو کردن خود را برای آن شرایط آماده می کنید که هشیارانه رفتارهای مناسبی را انجام دهید.

حل اختلافات شدید

مهمترین اقدام در روبه رویی با مشکل:

مهمترین اقدامی که شخصیت بالغ در مواجهه با شرایط سخت و همینطور اختلاف، انجام میدهد توجه به هیجانات خودش است و اینکه بررسی کند درباره آن اتفاق و فرد مقابل چه جملاتی به خودش می گوید . این خود نظاره گری و توجه به هیجانات اثرات مثبت متعددی دارد. وقتی به هیجان خود توجه کنید، هیجان شدت پیدا نمی کند و شما مالک آن می شوید.
ذهن شما غرق در مشکل پیش آمده نیست و بخشی از توجه تان به خودتان است. باور دارید که گفتگوی درونی شما تاثیر زیادی بر ایجاد هیجانات ناگوار در وجودتان داشته است. پس فرد مقابل کنترل صد درصد رفتار و رابطه را ندارد. اینکه قادر هستید با تغییر دادن جملاتی که به خودتان می گویید اختلاف پیش آمده را فاجعه سازی نکنید بلکه یک چالش برای شناخت بهتر یکدیگر و گفتگوی موثر در نظر بگیرید.

یک نکته جادویی در برابر اختلاف شدید:

یک نکته بسیار مهم در چنین شرایطی این است که به خودتان یادآوری کنید که:

  • هدفتان در این گفتگو چیست؟
  • چرا در موضعی که دارید پافشاری می کنید؟
  • چرا صدایتان را بلند می کنید؟
  • آیا با این اقدامات می توانید در فرد مقابلتان علاقه و رغبت ایجاد کنید که موضعش را تغییر دهد؟
  • آیا با این رفتارها و یا پیامها احساس خوبی در خودتان و او ایجاد می کنید؟

پس مدام توجه کنید واقعا قصدتان از دادن پیامهای خاص به فرد مقابلتان چیست و چگونه می توانید به نتیجه دلخواه برسید؟
متاسفانه بسیاری از اوقات در حین گفتگو آن قدر غرق پاسخ دادن فوری به فرد مقابل می شوید که فراموش می کنید او و احساساتش را مورد توجه قرار دهید. کمی مجال دهید، کمی نفس بکشید و بعد با توجه به هدفتان از این گفتگو پاسخی مناسب ایجاد کنید. پیام هایی که در آن باید و نباید، دستور، سرزنش، مقایسه، تهدید، تحقیر و توهین نباشد و با فریاد به هم پیامی ندهید.

چقدر خودمان را دوست داریم؟

به نظر من یکی از مهمترین مواردی که در ما انگیزه تغییر ایجاد می کند تا تفاوتها و اختلاف شدید را به جر و بحث و جدل تبدیل نکنیم شرایط روانی و رفتاری خود ماست. یعنی آنقدر خودمان را دوست داریم و برای آرامش و سلامت روانی و جسمی خودتان اهمیت قائل هستیم که بسیار هشیارانه در موقعیت های ارتباطی قرار می گیریم. واقعا شنونده می شویم و سعی ذر درک فرد مقابل و احساسات طرف مقابل داریم.
به خودتان یادآوری کنید قصدتان برنده شدن در گفتگو نیست و می خواهید به شرایط بهتری از نظر رفتاری و زیستی برسید و اختلاف شدید را حل کنید. یکی از قواعد برای ساختن یک رابطه سالم احترام گذاشتن درونی و بیرونی به فرد مقابل است؛ یعنی در ذهنتان نیز او را مورد سرزنش قرار نمی دهید و میدانید لحن سرزنش آمیز پیامهای معمولی خودتان را از فرد مقابل، بسیار ناراحت و عصبانی می کند.

پیام های شما درباره هر کس و هر چیز بسیار مهم هستند چون خودتان را تحت تاثیر قرار می دهند. لازم است بیشتر مراقبه کنید. چنین فردی که هشیارانه نسبت به ذهنیت و عملکرد خود عمل می کند کنترل بهتری بر خودش در موقعیتهای دشوار دارد.

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp
Email
Facebook
Print
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *