آموزش‌ مهارت‌های زندگی

یادگیری - دکتر ویدا فلاح

در این زمان ما ناچار به یادگیری هستیم.

اگر مدام یاد نگیریم عقب می مانیم، از زمانه، از وقایع زندگی و رویدادهای جهان، نه اینکه ندانیم چه خبر است، اتفاقا خیلی ها مدام اخبار را دنبال می کنند و می دانند اوضاع سیاسی_ اقتصادی چگونه است ولی قادر نیستند نتیجه گیری کنند، نمی توانند تحلیل کنند، یاد نگرفته اند رویدادها را به هم ربط دهند و با توجه به شرایط پیش رو تصمیم گیری کنند.

همواره برای شناخت خود وقت بگذارید و خود شناسی کنید.

خود امروزتان را با خود ده سال قبلتان مقایسه کنید و ببینید ظرف این مدت چه تغییراتی کرده اید، چه ویژگی هایی در شما کمتر شده و چه ویژگی هایی در شما شدت یافته است. و چرا؟

پاسخ به این چرا بسیار مهم است، مثلا اگر شما در سی سالگی فردی عجول و بی دقت بودید و تمایل داشتید به سرعت کارهایتان را انجام دهید و بسیار سر سری رفتار می کردید، حالا در چهل سالگی با آرامش و توجه بیشتر کارهایتان را انجام می دهید و ذهن آگاهتر رفتار می کنید.  این تغییر مطلوب و قابل تحسین است اما چه شد که تغییر کردید؟ چه عواملی شما را ترغیب به تغییر کردند؟ وقت بگذارید و بنویسید. مجال دهید تا افکارتان ر به خودآگاهتان بیاورد.

شما با وقت گذاشتن ( شاید روزی ده دقیقه هم کافی است) برای نوشتن درباره این موضوعات یاد می گیرید، درباره خودتان شناخت پیدا می کنید، و بعد می توانید همان شرایط را دوباره ایجاد کنید برای تغییر بعدی و ویژگی مفید دیگری را در خود ایجاد و تقویت کنید.

البته نوشتن درباره عادتها و مهارتهایتان هم مفید هستند. امروز چه عادتهایی دارید که مانع موفقیت شما می شوند. حتما فهرستی از آنها تهیه کنید. حتی می توانید این سوال را از دیگران بپرسید، از دوستتان، اینکه ت فکر می کنی کدام عادتهایت نمی گذارند پیشرفت کنی و به اهدافت برسی؟

تهیه این فهرست بسیار مهم است، مثلا عادت گشتن در صفحات مجازی، عادت چت کردن با دوستان یا عادت تماشای فیلم و سریال و…

بدانید که این عادتها به تدریج در شما شکل گرفته اند و قرار نیست ناگهان و با یک تصمیم ناگهانی آنها را منهدم کنید. بلکه مراقب باشید برای تغییر دادن این عادتها لازم است اثرات منفی آنها را هم مشخص کنید هر چه بیشتر مطمئن شوید این عادتها وقت ارزشمند شما را می گیرد در ازای آن کار چیز خاصی عاید شما نمی شود، مفید است.

باید اضافه کنم اگر اقدامات مفیدی را که برای موفقیت باید انجام دهید را ندانید و فهرستنکرده باشید با کنار گذاشتن آن عادتها بیشتر پریشان و آشفته می شوید. اگر قرار است هر شب به دورهمی دوستان خود نروید، به جای آن چه اقداماتی را می خواهید انجام دهید. وقت خالی شما باید با فعالیتی ارزشمند پر شود.

حال پیشنهاد ن به شما این است:

فهرستی از فعالیتهای ارزشمند را برای خودتان تهیه کنید، درباره این موضوع هم با دوستان و اطذافیانخود صحبت کنید ولی لزوما اقدامات مفید برای آنه، موارد مفیدی برای شما نخواهند بود چون شماو اهدافتان با آنها تفاوت های زیادی دارید.

به هر حال فهرستی از اولویتها برای خود تهیه کنید مثلا:

ورزش روزانه

مطالعه کتاب و نوشتن درباره بعضی جملات آن

مرتب و منظم کردن کمدها و اتاق

تمرین ذهنی و تجسم کردن خود ارزشمند

مراقب باشید خیلی زود، دیر می شود اگر اقدام مهمی وجود دارد که روی شما و زندگیتان اثر می گذارد آن را انجام دهید همین حالا منتظر شنبه نباشید، منتظر اول ماه و اول سال نباشید.

کیفیت زندگی ما با کیفیت تصمیم های هر لحظه ی ما شکل می‌گیرد. اینکه وقتتان را صرف چه اقداماتی کنید؟ اینکه با چه کسانی معاشرت کنید؟ اینکه برای رشد و بهتر شدن زندگیتان لازم است چه تغییراتی کنید؟

 

 

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp
Email
Facebook
Print
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *