این چیزها نیست که آدمها را ناراحت میکند بلکه نگاه آنها است که موجب ناراحتیشان میشود. (اپیکتتوس فیلسوف قرن اول میلادی)
در اغلب اوقات مردم فکر میکنند که برخی از موقعیتها دردناک بوده که آنها را خیلی ناراحت کرده است ولی ما طبق رویکرد عقلانی، هیجانی، رفتاری دکتر آلبرت الیس به این نتیجه میرسیم که گفتگوهای ذهنی ما درباره آن موقعیت است که ما را دچار هیجانات گوناگون (ناراحت، عصبی، دلسرد، افسرده، متعجب، و…) میکند.
اینکه با خودمان درباره آن موقعیت چگونه گفتوگو میکنیم در برداشت ما از آن واقعه بسیار تاثیرگذار است.
به کاربردن جملاتی مثل:
ای وای چه بد شد!
دیگه بدتر از این نمیشه!
این اتفاق فاجعه است!
و….
مسلماً آن رویداد را در نظر ما خیلی ترسناکتر و فاجعهبارتر نشان میدهد و این اتفاق حلکردن مسئله را دشوار میکند. اما اگر در مورد آن اینگونه فکر کنید که این یک مشکل است و هر انسانی هر روز با مشکلاتی روبهرو میشود احتمال دستیافتن به راهحل مناسب و کاربردی را در ذهن شما تا میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
در این راستا میتوانید از افراد متخصص و با تجربه کمک بگیرید.
ادناتینگهام نویسنده کتاب زندگی چندان هم بدنیست میگوید:
فراموش نکن به آن بدی هم که به نظر میرسد نیست، سخت است ولی هولناک نیست.
ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شود که آیا گفتن این جملات گول زدن خودمان نیست؟ در پاسخ باید بگوییم خیر!
بلکه این شیوهی تفکر به ما میآموزد که با نگاهکردن به واقعیت، از ساختن باورهای مخرب خودداری کرده و مسائل را همانگونه که هست بپذیریم.
دکتر آلبرت الیس در رویکرد عقلانی هیجانی بر شناسایی باورهای مخرب تاکید داشته و سپس روشهای متنوع و کاربردی برای از بین بردن باورهای ناسالم و جایگزین کردن آنها با باورهای سالم ارائه میکند.
متاسفانه عموم مردم به منطقی نگاه کردن عادت ندارند و بابت از دست دادن یا رخدادن یک اتفاق ناگوار احساسات خیلی بد و شدیدی از خود بروز میدهند و در این بین اگر کسی منطقی بوده، با احترام و پذیرش بیشتری با واقعه مواجه شود او را غیرعادی در نظر میگیرند.
افتضاح سازی یکی از کارهایی است که اغلب در مورد مسائل مختلف در ذهن خود انجام میدهیم و در پی آن هیجانات شدیدی در ما ایجاد میشود. به کاربردن عباراتی مانند: وای این فاجعه است، بدبخت شدم، دیگه از این بدتر نمیشد و … واقعیت را به بدترین و فاجعهبارترین حالت نشان میدهد.
البته تعدادی از مردم هستند که طاقت برخورد با احساسات منفی را ندارند. واقعیت تلخ را از آنچه که هست کوچکتر در نظر گرفته و میگویند: (ولش کن، مهم نیست، بالاخره درست میشه). به زبان سادهتر به خودشان دروغ گفته چرا که طاقت ندارند مسائل را همانطور که هست ببینند و بپذیرند.
این دسته از افراد مشکلشان این است که مسائلشان حل نشده باقی مانده روی هم انباشته و به یک کلاف در همتنیده تبدیل میشود. این سبک از نگرش به زندگی میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد. ممکن است در کودکی هنگامی که با مشکلی رو به رو میشدند والدین به جای راهنمایی در حل مسئله آن را برایش حل میکردند و او فرصت آزمون و خطا کردن را از دست دادهاست. آنها عموماً در بزرگسالی مشکلات را نادیده و ناچیز در نظر گرفته و توانایی روبهرو شدن با واقعیت را ندارند.
گزیدهای از سرفصلهای دوره
- خودگویی با من چه میکند.
- چگونه با خودگویی تغییر کنیم؟
- چرا در ذهنم با کسی دعوا میکنم؟
- چگونه با خودگویی به اهدافمان برسیم؟
- گفت و گوی درونی چه تاثیری بر ما و روابط ما میگذارد؟
- و …
دورههای مرتبط
دوره – تفکر عقلانی (مقدماتی)
دوره – تفکر عقلانی (پیشرفته)
راهنمای ثبت نام در دوره:جهت عضویت در سایت، ابتدا باید با تکمیل فرم ثبت نام، حساب کاربری خود را بسازید. اگر در سایت عضو هستید و حساب کاربری دارید، با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، خرید خود را ادامه دهید. پس از تکمیل مراحل ثبت نام، دورهی خریداری شده در پنل کاربری شما در بخش ”دورههای من” قابل مشاهده است. دورههای خریداری شده همیشه در دسترس شما خواهد بود و میتوانید بدون محدودیت آموزشها را ببینید و از آنها استفاده کنید. با تهیه هر یک از دورههای سایت، بلافاصله 5 درصد از مبلغ پرداختی در کیف پول شما ذخیره شده و میتوانید برای خرید بعد از آن استفاده کنید پیشنهاد ما این است که جلسات را با فاصله ببینید و حتماً از آموزشها یادداشتبرداری کنید. انجام تمرینات گفته شده، در روند رشد و تغییرتان نقش بهسزایی دارد. لازم به ذکر است که این دوره به صورت آنلاین قابل استفاده است و امکان دانلود وجود ندارد. چنانچه در روند خرید، با سوالی مواجه شدید، با کارشناسان پشتیبانی و مشاوران آموزشی مجموعه تماس بگیرید. شماره تماس پشتیبانی: تلفن: 88840056 – 021 تلفن: 88840057 – 021 شماره واتسآپ و تلگرام: 5804 257 0938 |
به شبکههای اجتماعی ما بپیوندید
با عرض سلام
دوره ای بسیار کاربردی و موثر بود ممنونم خانم دکتر .نکته جالب این دوره این بود که علت ناراحتی و عصبانیت ما از رفتار بد دیگران نیست بلکه از گفتگوهای درونی ما باخودمان است که عادت کردیم مسائل را بزرگتر از آنچه که هست تصور کنیم.
دوره ای عالی و کاربردی بود ممنونم تکات بسیار خوبی از شما یاد گرفتم استاد عزیزم.
بی نظیر بود دوره ممنون ازتون خانوم دکتر