آموزش‌ مهارت‌های زندگی

دوره – تفکر عقلانی (مقدماتی)

مدت
همه مراحل
49 درس
0 آزمون
141 دانشجو

این رویدادهای زندگی نیست که شما را ناراحت و آزرده می‌کند، بلکه نحوه معنا کردن و ارزیابی شما از هر رویداد است که احساسات خوب یا بد را در شما به‌وجود می‌آورد.

عینک واقع‌بینی به چشم بزنید

تصور بسیاری از ما این است که رویدادهای زندگی به طور مستقیم بر خوشحالی یا ناراحتی ما تاثیر می‌گذارند. به عنوان مثال اگر کسی به شما حرفی زد و از او ناراحت شدید، به احتمال زیاد فکر می‌کنید که دلیل ناراحت شدنتان حرف او بوده و نه چیزی غیر از آن. اما حقیقت این است، اگر چنین فکر می‌کنید، لازم است بدانید که مرحله‌ای اساسی در فرایند شکل‌گیری احساساتتان را نادیده گرفته‌اید و در دام بایدها و نبایدها افتاده‌اید. معمولاً اتفاقات بیرونی به خودی خود معنا و ارزشی ندارند و این ذهن ماست که این رویدادها را معنا کرده و به آن‌ها ارزش مثبت یا منفی می‌دهد. (برچسب گذاری می‌کند).

این که ما چگونه وقایع را تعبیر می‌کنیم به تاریخچه، تجربیات و آموخته‌هایمان مربوط می‌شود. این شیوه معنادار کردن رویدادها از طریق گفتگوهای ذهنی معمولاً به شکلی ناخودآگاه صورت می‌گیرد.

 

شما چگونه رویدادهای زندگی را معنا می‌کنید؟

دکتر آلبرت الیس و آرون بک پایه‌گذاران رویکرد درمان رفتاری شناختی معتقد (Cognitive Behavioral Therapy) هستند این رویکرد با توجه به افکار منفی ناخودآگاه یا نیمه خودآگاه است که ما را به راحتی تحت تاثیر قرار می‌دهند.

CBT یا رفتاردرمانی شناختی رویکرد روان درمانی است، که احساسات ناکارآمد، رفتارها، فرایندها و مضامین شناختی ناسازگارانه را، از طریق شماری از روش‌های سیستماتیک، صریح و هدف‌مند نشانه می‌گیرد.

 این رویکرد شامل تکنیک ABC است که به ما کمک می‌کند تا نسبت به گفتگوی ذهنی ناهوشیارمان آگاه‌تر شده و اجازه ندهیم این گفتگوها کنترل احساسات ما را به راحتی در دست خود گیرند.

رفتاردرمانی شناختی برای کودکان، نوجوانان و افراد بالغ و برای افراد، خانواده‌ها و زوج‌ها مناسب است. این روش در درمان افسردگی اختلال اضطراب فراگیر، اختلال اضطراب پس از سانحه، اضطراب عمومی، اختلالات پانیک، ترس از مکان‌های باز، هراس اجتماعی، اختلالات غذا خوردن، مشکلات ازدواج، اختلال وسواسی جبری و اضطراب و افسردگی کودکان موثر بوده است.

نیمه‌خالی لیوان را در نظر بگیرید

ما با شناخت باورهای نادرست، که به اصطلاح عامیانه، نیمه خالی لیوان را همیشه در نظر می‌گیرند، و به خودآگاه آوردن آن‌ها، می‌توانیم نحوه تفسیر و معنا کردن رویدادهای زندگی را در خود مشاهده کرده و در صورت نیاز، تغییراتی در جهت بهبود آن‌ها ایجاد کنیم و در نتیجه در مواجه با بحران‌ها‌ و مشکلات دچار هیجانات منفی شدید نشده، با حفظ تعادل،‌ عکس العمل‌هایی عاقلانه و اثرگذار داشته باشیم. 

 

گزیده‌ای از سرفصل‌های دوره

  1. آشنایی با رویکرد عقلانی هیجانی دکترآلبرت آلیس
  2. باورها چیست؟
  3. چه باورهای غلطی داریم؟
  4. چرا مشکلات را در ذهنمان بزرگ می‌کنیم؟
  5. باورهای غیرمنطقی رایج
  6. و …

 

دستاورد‌های شرکت کنندگان

  • شناخت باور‍‌های مناسب و نامناسب
  • تغییر باورهای نامناسب و تبدیل آن‌ها به باورهایی مفید و سازنده
  • شناسایی چهارچوب های فکری منفی که مانع پیشرفت‌ هستند
  • افزایش اعتماد به نفس و قدرتمندسازی ذهن
  • کاهش هیجانات منفی و کنترل احساسات
  • برخورد بالغانه و منطقی در شرایط مختلف

 

دوره‌های مرتبط

دوره – تفکر عقلانی (مقدماتی)
دوره – تفکر عقلانی (پیشرفته)
دوره – عزت نفس (مقدماتی)
دوره – عزت نفس (پیشرفته)
دوره – سایه‌ها (مقدماتی)
دوره – سایه‌ها (پیشرفته)
دوره – هوش هیجانی، هوش عاطفی
دوره – مدیریت استرس (کاهش استرس)

 

راهنمای ثبت نام در دوره:

جهت عضویت در سایت، ابتدا باید با تکمیل فرم ثبت نام، حساب کاربری خود را بسازید.

اگر در سایت عضو هستید و حساب کاربری دارید، با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، خرید خود را ادامه دهید.

پس از تکمیل مراحل ثبت نام، دوره‌ی خریداری شده در پنل کاربری شما در بخش ”دوره‌های من” قابل مشاهده است.

دوره‌های خریداری شده همیشه در دسترس شما خواهد بود و می‌توانید بدون محدودیت آموزش‌ها را ببینید و از آن‌ها استفاده کنید.

با تهیه هر یک از دوره‌های سایت، بلافاصله 5 درصد از مبلغ پرداختی در کیف پول شما ذخیره شده و می‌توانید برای خرید بعد از آن استفاده کنید

پیشنهاد ما این است که جلسات را با فاصله ببینید و حتماً از آموزش‌ها یادداشت‌برداری کنید.

انجام تمرینات گفته شده، در روند رشد و تغییرتان نقش به‌سزایی دارد.

لازم به ذکر است که این دوره به صورت آنلاین قابل استفاده است و امکان دانلود وجود ندارد.

چنانچه در روند خرید، با سوالی مواجه شدید، با کارشناسان پشتیبانی و مشاوران آموزشی مجموعه تماس بگیرید.

شماره تماس پشتیبانی: 

تلفن:  88840056 – 021

تلفن:  88840057 – 021

شماره واتس‌آپ و تلگرام: 5804 257 0938

 

به شبکه‌های اجتماعی ما بپیوندید

دکتر ویدا فلاح در اینستاگرامدکتر ویدا فلاح در تلگرامدکتر ویدا فلاح در آپاراتدکتر ویدا فلاح در یوتیوب

آواتار کاربر

دکتر ویدا فلاح

دکتر ویدا فلاح روانشناس و مدرس مهارت های زندگی است که فعالیتش را در این حوزه از سال ۱۳۷۷به طور رسمی آغاز کرد.

10 پاسخ

  1. دوره بسیار عالی ای برای تغییر ذهن و باورها بود. من اول با شک دوره رو تهیه کردم چون دوستم دوره های شما رو به من پیشنهاد داده بود ولی من شخصا شناختی از کیفیت شون نداشتم ولی توضیحات این دوره رو که خوندم به اونچه نیاز داشتم یعنی تغییر باورهام خیلی مرتبط بود. و الان که دوره رو تموم کردم می تونم بگم واقعا عالی بود. روشی که درس دادید و راهکارهایی که ارائه کردید کاملا و در لحظه می تونه تغییر جهتی در نحوه تفکر و نگاه آدم نسبت به واقعیت ایجاد کنه که سال ها مشورت و مشاوره شاید انقدر سریع جواب نده. امیدوارم این نظر کمی از احساس قدردانی من رو به شما نشون بده. متشکرم

  2. سلام و عرض خسته نباشید
    تازه بعد از گذشت این همه سال یاد گرفتم این رفتار آدمها نیست که من را ناراحت میکند. این گفتگوهای من از اون رفتار هست که باعث ناراحتی من میشه.
    دیگه مثل سابق رفتار آدمها برای من آزار دهنده و عذاب آور نیست و سعی میکنم خودم را بهتر از قبل بشناسم و نقاط قوت خودم را افزایش بدم. و وارد دنیای جدیدی شدم.
    یک نکته جالب که برای من در این دوره داشت این بود که چقدر از اتفاقات زندگیم را قربانی باورهای اشتباهی کردم که از بچگی داشتم تازه باورهای اشتباهم را شناختم و با گذراندن این دوره سعی میکنم آنها را تبدیل به باورهای درست کنم.

  3. با سلام
    دوره ایی بسیار عالی و کاربردی بود ممنونم استاد عزیزم. اعتماد به نفس بالایی رو تجربه میکنم و در رابطه هایم رفتار بالغانه ایی دارم و با انجام تمرینات هیجانات منفی در من کمتر شدند.
    ممنونم از شما و همکاران عزیزتون

  4. سلام بنده حدود یک سال پیش دوره را خریداری کردم. اما در این مدت موفق به مشاهده جلسات نشدم. اکنون که بعد از یکسال تصمیم به مشاهده فیلمها گرفتم متاسفانه مشاهده می شود که فیلم بعضی جلشات برای من باز نمی شود. مثلا
    آشنایی رویکرد عقلانی، هیجانی، رفتاری آلبرت الیس – فصل دوم

    باورها چیست؟ – فصل اول

    ممنون میشم برای حل این مشکل راهنمایی بفرمایید

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *