آموزش‌ مهارت‌های زندگی

چرا در پذیرش انتقادها با مشکل مواجه می‌شویم؟

چقدر در برابر انتقادها شکننده‌ایم؟

چرا در پذیرش انتقادها با مشکل مواجه می‌شویم؟ افراد کمی می‌توانند انتقاد را با مهربانی قبول کنند. گاهی مورد انتقاد قرار گرفتن در بهترین حالت ناراحت کننده است و گاهی بی ثبات کننده (یا حتی ویرانگر) است. راهکار چیست؟ ما باید روی شخصیتمان کار کنیم. خودسازی و خودشناسی کنیم. مثلاً اگر امروز شنبه است، باید بدانیم تا آخر هفته قرار است که چه کارهایی انجام بدهیم. منظور از کارها، اقداماتی راجع به شخصیت خودمان است. اینکه این شخصیت‌مان چقدر توانمند بشه، چقدر قدرتمند بشه تا در مواجهه با رویدادهای سخت زندگی آسیب نبیند.

خودسازی و خودشناسی

پیشنهاد این است که پراکنده کار نکنیم، یعنی بدانید که کتاب‌های پراکنده خواندن، بدون هدف صفحات مجازی را ورق زدن و اطلاعات انباشت کردن در ذهن، فقط ذهن را شلوغ می‌کند؛ مثل خانه‌ای که پر از لوازم است،  ولی وقتی یه چیزی را می‌خواهیم، پیدا نمی‌کنیم و نمی‌توانیم ازش استفاده کنیم. پس شلوغی بیش از حد اطلاعات می‌تواند آسیب زننده باشد.

پس حتماً سعی کنید انضباط فردی داشته باشید و این انضباط از طریق نوشتن برنامه و مکتوب کردن است و …

برای شنیدن ادامه‌ی مطلب فایل صوتی را تا پایان گوش دهید و نظرات ارزشمند خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

 

چرا آدم ها انتقاد پذیر نیستند؟

این را بدانید که بحث انتقاد کردن، انتقاد شنیدن و پذیرش انتقاد جز مهارت‌های ارتباطی است، اما پیش نیاز ارتباط خوب با دیگران، داشتن یک ارتباط خوب با خودمان است. یکی دیگر از دلایلی که آدم‌ها انتقاد پذیر نیستند الگوهایشان والدینشان است و به دو شکل می‌توانند عامل این باشند که ما در بزرگسالی انتقاد پذیری‌مان کم باشد و خیلی عصبی بشیم. یکی والدینی که خیلی تحت تاثیر انتقادی که می‌شنیدند، حالشان بد می‌شده، دفاع می‌کردند، عصبی می‌شدند، تلافی می‌کردند و ما شاهد این بودیم که انتقاد شنیدن این حال رو ایجاد می‌کند و دوم والدینی که خودشان اهل قضاوت و انتقادگری بودند. اگر در چنین خانواده‌ای بزرگ شده باشیم، الان در بزرگسالی اون آموخته‌های درونی شده یک جاهایی تو ارتباطاتمان بیرون میاد و خودش را نشان می‌دهد.

همچنین مطالعه مقاله انواع احساسات را بشناسید و ویژگی‌های افراد دارای تله مهرطلبی و اطاعت می‌تواند در یافتن پاسخ سوالاتتان شما را یاری دهد.

دکتر ویدا فلاح، روانشناس، مدرس و مشاور دوره‌های روانشناسی و توسعه فردی همواره این نکته مهم را یادآور می‌شوند که

تمامی مهارت‌ها قابل یادگیری هستند، پس با مطالعه و آموزش دیدن، زندگی بهتری برای خودتان بسازید.

برای کسب اطلاعات بیشتر از دوره آنلاین تله مهرطلبی، کمالگرایی و استحقاق دوره‌های زیر استفاده کنید.

 

*زندگی خوب ساختنی است، آن را آگاهانه بسازید*

 

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

دکتر ویدا فلاح در اینستاگرامدکتر ویدا فلاح در تلگرامدکتر ویدا فلاح در آپاراتدکتر ویدا فلاح در یوتیوبدکتر ویدا فلاح در فیسبوک

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp
Email
Facebook
Print
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *