آموزش‌ مهارت‌های زندگی

افسردگی در محیط کار: تغییر شغل یا تغییر زندگی ؟

آیا برایتان پیش آمده که در محیط کارتان از خود بپرسید: من اینجا چه کار می کنم؟ یا افسردگی آن قدر به شما فشار آورده باشد که بخواهید همان لحظه محیط کارتان را ترک کنید و دیگر باز نگردید؟

اگر چنین تجربه هایی داشتید این مطلب را با دقت بخوانید.

اولین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که افسردگی شما تنها در زمان حضورتان در محیط کاری بروز می کند، یا عموما احساس افسردگی دارید؟ علت اهمیت این نکته این است که اگر افسردگی شما تنها مربوط به محیط کاری تان است روش های مشخصی برای بهبود شرایط و تغییر سناریوتان وجود دارد، در صورتی که اگر افسردگی تان بعد از محیط کار ادامه دارد و دائمی است به احتمال زیاد مشکل شما بیماری افسردگی است و در کنار کاری که برای کمک به خودتان انجام می دهید، نیاز به مشاوره های پزشکی دارید.

اگر فکر می کنید کارتان باعث افت انرژی و افسردگی تان شده است، کارهای زیر کمکتان خواهد کرد:

1- از تکنیک های آرام سازی استفاده کنید. نفس های عمیق بکشید. لبخند بزنید. به خودتان پیام های مثبت بدهید و از خودتان بابت کاری که می کنید تشکر کنید، حتی اگر دیگران کارتان را نادیده می گیرند.
2- برای خودتان یک برنامه کاری درست کنید و دقیقا طبق آن پیش بروید. اگر امکان پذیر است مشخص کنید طی هفته باید چه کارهایی را با چه ترتیبی انجام دهید. داشتن برنامه ریزی منظم می تواند میزان استرس و ترس از ناتوانی در انجام وظایفتان را تا حد زیادی کاهش دهد.
3- برای خودتان هدفگذاری بلند مدت داشته باشید. خودتان را در یکسال، دو سال، پنج سال و ده سال آینده شغلیتان چطور می بینید. هدفگذاری به شما کمک می کند تا درک کنید آیا می توانید نیاز های روانی تان را با شغلتان برآورده کنید، یا نیاز دارید قدم های بزرگتری بردارید.
4- شرایط کاری تان را بهبود ببخشید. اضافه شدن و از بین رفتن چه مواردی در محیط کارتان می تواند به شما کمک کند. از مواردی مثل نور بیشتر، تهویه مناسب تا داشتن یک دستیار… هر کدام را می توانید از رئیستان بخواهید. اما فراموش نکنید آنقدر خودتان را به شرایط وابسته کنید با نرسیدن به هر کدام از موارد حالتان بدتر شود.
5- بخش مهم تر زندگی شما خارج از محیط کارتان است. برای زندگی شخصی و خانوادگی تان برنامه داشته باشید. فعالیتهای ورزشی، ارتباط با دوستان و عزیزانتان، مطالعه کتاب و برنامه های تفریحی را فراموش نکنید.
6- در محیط کارتان ذهن آگاه باشید. درست است که هر کس به مسائل مربوط به گذشته و آینده فکر می کند، ولی تا جایی که می توانید در لحظه حال باشید. بودن در لحظه حال، باعث می شود انرژی کمتری از دست بدهید در نتیجه ذهن و جسمتان شاداب تر باشد.
7- مشاوره بگیرید. کمک از یک مشاور می تواند دید جدید و بازتری نسبت به علت های افسردگی تان در اختیارتان قرار دهد.
8- اگر دیدید هیچ کدام از موارد و کمک مشاور نتوانست کمکتان کند، به ترک کارتان یا تغییر دادن محیط آن فکر کنید. تغییر محیط کار شاید سخت، وقتگیر و پر استرس باشد، اما در پایان می تواند به شما در یافتن آرامش و کار مورد علاقه تان منجر شود.

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید:

دکتر ویدا فلاح در اینستاگرامدکتر ویدا فلاح در تلگرامدکتر ویدا فلاح در آپاراتدکتر ویدا فلاح در یوتیوبدکتر ویدا فلاح در فیسبوک

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp
Email
Facebook
Print
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *