آموزش‌ مهارت‌های زندگی

مهارت ارتباطی قبل از ازدواج

10 مهارت ارتباطی مهم که قبل از ازدواج باید داشته باشید!

بودن در یک رابطه به قصد ازدواج، امتیازات خاص خود را دارد! داشتن مهارت های ارتباطی قبل از ازدواج به ما در ایجاد یک رابطه سالم، پایدار و عاشقانه با فردی که برای ازدواج انتخاب می کنیم، کمک می کند.

اول از خودتان شروع کنید

برای داشتن یک رابطه سالم و موفق اول باید اشکالات و خطاهای ارتباطی خود را بشناسید، آنها را برطرف نمایید، حالا شما میتوانید به دنبال شریک احساسی مناسب و ایده آل خود برای ازدواج بگردید!

یادتان باشد، شما زمانی میتوانید به دنبال شریکی مناسب برای ازدواج باشید که خود نیز شریکی ایده آل و مناسب باشید! شما می توانید با گذارندن دوره ای همچون عزت نفس ، روی رشد خود کار کنید و از خود فردی توانمند بسازید. برای ایجاد آمادگی برای ازدواج، باید اول از خودتان شروع کنید!

چگونه برای ازدواج آماده شویم؟

اما گاهی ممکن است با وجود رعایت تمام نکات مهم برای انتخاب شریک زندگی خود، باز هم در دام یک رابطه ناسالم و یا حتی در دام عادت ها و کارهای نادرست و مضر برای یک رابطه گرفتار شویم. دوره روانشناسی شناخت قبل از ازدواج به شما در این خصوص کمک خواهد کرد کافیست برروی لینک کلیک کنید.

در ادامه ما شما را با 10 مورد از مهم ترین نکاتی که به شما کمک می کند تا ازدواج سالم و پایداری را بسازید آشنا خواهیم کرد. تسلط بر این مهارت های ساده زندگی در برقراری ارتباطی سالم و هدفمند جهت ازدواج، بسیار موثر است. بنابراین بیایید هرچه سریع تر با این مهارت ها آشنا شوید!

10 مهارت ارتباطی قبل از ازدواج عبارتند از :

1. زمانی را به تنهایی با خود اختصاص دهید

خیلی اوقات، به خصوص در ابتدای رابطه، زوجین بیشتر تمایل دارند تا همه کارهای خود را به صورت مشترک و با هم انجام دهند. البته این کار، خیلی هم عالی است؛ اما حفظ استقلال شما در طول رابطه نکته بسیار مهمی برای تداوم خوشبختی شما در طولانی مدت خواهد بود. چه مجرد باشید و چه متاهل ، شما باید یاد بگیرید همیشه مدتی از زمان را به خود اختصاص دهید و از تنهایی خود لذت ببرید و کیف کنید!

در این زمان کارهایی که دوست دارید را انجام دهید. مثلا برای خوردن غذا یا نوشیدنی به یک کافه بروید و یا فیلم مورد علاقه خود را در گوشه ای دنج و خلوت، تماشا کنید و … این خیلی مهم است که شما برای خود و نیازهایتان وقت بگذارید و در زمان های تنهایی، با خودتان بسیار راحت؛ شاد و خوشحال باشید و به تنهایی خوش بگذرانید! اما سعی کنید این عادت را در خود ایجاد کنید که هم به او زمانی برای خلوت با خودش بدهید و هم شما با خود خلوت کنید و یا برنامه های شخصی خودتان را داشته باشید. این کار به شما اجازه میدهد تا مغز خود را از فکرهای مخرب و بیهوده پاک کنید؛ و کارهای نیمه تمام خود را تمام کرده و خود نظاره گری را تمرین کنید.

نکته مهم:

زمان تنهایی خود را دوست داشته باشید.

مهارت ارتباطی قبل از ازدواج

2. حسادت را کنار بگذارید و روابط خود را خراب نکنید

حدس اینکه یک رابطه درآمیخته با حسادت چقدر میتواند مضرر باشد، آسان است. البته حسادت تنها محدود به عشق و ازدواج نیست، بلکه می تواند در رابطه با همکارتان باشد که به تازگی، ارتقای مقام پیدا کرده است.

حتی می تواند نسبت به خواهر یا برادری باشد که همه او را تحسین می کنند. یا حتی نسبت به دوستی که صددرصد بی عیب و نقص به نظر می رسد. در موارد شدیدتر، حسادت می تواند مشکلات عمیق تری در یک رابطه ایجاد کند و رابطه را تا مرز اتمام پیش ببرد.

مقایسه خود با دیگران و میل به برتری جویی فقط در شما استرس، ترس و خشم ایجاد می کند و نتیجه مثبتی در زندگی و رابطه های شما ندارد. برای رهایی از این احساسات لازم است باورهایی مثبت و سازنده را در ذهن خود بپرورانید. باورهایی مثل: همه ما اعضای یک کل واحدیم. پیشرفت دیگران به معنای این نیست که فرصتهای محدود و کمتری برای من باقی مانده، بلکه نشانگر این است که اگر آنها توانسته اند، من هم می توانم. و در نهایت، زمانی که دیگران زندگی موفق و پر از شادی ای داشته باشند، دنیا جای بهتری برای زندگی کردن میشود.

نکته مهم: عشق به خود و دادن انرژی به خود را تمرین کنید، شما عالی هستید. لیاقت همه چیزهایی خوبی را دارید که وارد زندگیتان می شوند. اگر در رابطه تان احساس نا امنی می کنید، به نظر می رسد زمان آن رسیده تا درباره مواردی که شما را ناراحت می کنند با هم گفتگو کنید.

3. امور مالی خود را مدیریت کنید

مدیریت مالی و هیجانی خرج نکردن یک مهارت ضروری در همه شرایط زندگی است ولی ابتدای رابطه معمولا سرشار از رفتارهای هیجانی است. البته شما می خواهید طرف مقابل را تحت تاثیر قرار دهید و چه راهی بهتر از دعوت کردن او به یک شام یا خریدن یک هدیه ارزشمند برای او. اما اگر این کار را به دفعات انجام دهید، در آخر ماه ممکن است با لیستی از هزینه های اضافی روبرو شوید.

تعیین کردن محدوده هایی برای هزینه های ماهیانه تان حرکتی مثبت و عاقلانه است. گاهی قرار گذاشتن با شریک عاطفی تان نیازی به هزینه زیادی ندارد (مثل رفتن به یک پیک نیک) و لزوما همه هدایای ارزشمند گرانبها نیستند.

شما باید همیشه برنامه ریزی مناسبی جهت مدیریت امور مالی و محدود کردن هزینه های خود داشته باشید. مخصوصا زمانی که می خواهید کم کم برای ازدواج آماده شوید.
گاهی میتوانید برای خوشحال کردن شریک زندگیتان در روزهای خاص تبریکات خاص بگویید یا حتی هدایایی بگیرید که خیلی گرانقیمت نباشند. برای مثال رفتن به کوه، تماشای فیلمی که دوست دارد، یا درست کردن غذا در خانه و ترتیب یک شام رمانتیک و …. می تواند ایده های خوبی باشد که در کنار مدیریت هزینه هایتان، زمان های خاطره انگیزی برای هم خلق کنید.

مهارت ارتباطی قبل از ازدواج

4. استرس خود را کنترل و مدیریت کنید

استرس در روابط قبل از ازدواج، مشاجره و تنش بین زوجین را دوچندان می کند. یافتن راه های درست و کاربردی برای کنار آمدن با استرس، نه فقط در طول یک رابطه بلکه در همه جنبه های زندگی مهم و ضروری است.

شما می توانید استرس خود را با رفتن به کلاس های یوگا؛ رفتن به یک پیاده روی ساده در پارک و یا حتی خواندن یک مجله و کلاً هرکاری که دوست دارید، کاهش داده و مدیریت کنید.
داشتن مهارت های مدیریت استرس به شما کمک می کند تا برای ازدواج و یا برقراری یک ارتباط سالم و پایدار آمادگی پیدا کنید. چرا که شما خواسته یا ناخواسته زمانی که دچار استرس می شوید، بر اطرافیان تان اثر می گذارید و آن ها را نیز درگیر استرس خود می کنی.

پس وقتی برای خود زمان میگذارید و مهارتهای مدیریت استرس را فرا میگیرید می توانید روابطی شاد توام با آرامش داشته باشید. شما برای کاهش استرس و اضطراب خود میتوانید از دوره های مدیریت استرس و مدیریت اضطراب کمک بگیرید کافیست برروی لینک کلیک کنید.

5. الویت هایتان را برنامه ریزی کنید

به تعویق انداختن کارها و نداشتن قدرت مدیریت زمان، یکی از بزرگترین نقطه ضعف های هر انسانی محسوب می شود. در رابطه های قبل از ازدواج نیز خیلی از افراد برای اینکه بتوانند زمان بیشتری را به معاشرت با شریک زندگیشان خود اختصاص دهند، مدام کارها و مسئولیت های خود را به شخصی دیگر واگذار می کنند و وظایف خود را به گردن دیگران می اندازند تا زمان بیشتری را با معشوق یا معشوقه خود بگذرانند! با مشاهده ویدیو روانشناسی اولویت هایتان را زندگی کنید، شما میتوانید برای اولویت های خود برنامه ریزی کنید.

اما باید بدانید داشتن مهارت مدیریت زمان، قبل از ازدواج و یا ورود به یک رابطه احساسی، یک امر ضروری و مهم است. بنابراین، حتما قبل از ازدواج و برقراری هرگونه روابط احساسی، اطمینان حاصل کنید که این مهارت را به خوبی فراگرفته اید. پیشنهاد میکنم برای شروع از چک لیست و دفتر برنامه ریزی استفاده کنید. گرچه ممکن است اولش سخت به نظر بیاید اما شما می توانید با انجام این کار برنامه منظم تری داشته باشید و برای روزتان برنامه ریزی کنید.

6. اهداف و احساسات خود را دنبال کنید و آنها را در اولویت قرار دهید

وقتی رابطه ای را شروع می کنید از اهداف و برنامه های خود دست نکشید! انسان های موفق، مسیر شغلی و اهداف مشخصی را در ذهن دارند و برای دستیابی به آنها تلاش و پشتکار زیادی دارند. هر آرزو؛ رویا یا هدفی که قبل از شروع یک رابطه و یا ازدواج در ذهن خود داشتید را نگه دارید. ورود شخص دیگری به زندگی شما، نباید مانع از دستیابی شما به اهدافتان شود، بلکه باید انگیزه شما برای رسیدن به رویاها و اهدافتان را صدچندان کند. اگر شریک زندگیتان از رویاها و اهداف شما حمایت نمیکند، پس این رابطه، ارزش وقت گذاشتن ندارد.

مهارت ارتباطی قبل از ازدواج

7. خودتان را خوب بشناسید!

داشتن مهارت خودشناسی در برقراری یک ارتباط سالم و داشتن یک ازدواج موفق، ضروری است. سعی کنید نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید. برای اینکار می توانید سوالات زیر را از خودتان بپرسید:

  • اعمال شما چه تاثیری بر دیگران دارد؟
  • رفتار؛ اخلاق؛ احساسات و ضعف هایی که شما باید روی آنها کار کنید چیست؟
  • خط قرمزها، علاقه مندی ها، ارزش ها؛ نیازها؛ عصبانیت ها؛ تمایلات؛ نگرش ها؛ ایده ها؛ و… زندگی شما چیست؟
  • خارج از رابطه احساسی، شما چه شخصیتی دارید؟

سعی کنید صادقانه به این سوالات پاسخ دهید، چون پاسخ آنها قبل از ورود به یک رابطه به قصد ازدواج مهم است. شناختن عمیق خود از درون و بیرون، به ایجاد آمادگی برای داشتن یک ازدواج موفق،کمک فراوانی خواهد کرد. به خاطر داشته باشید تنها شناخت طرف مقابل در رابطه مهم نیست، مهمتر این است که اول خودتان را بشناسید

8. تظاهر نکنید و خودتان باشید

زندگی خیلی کوتاه است. کوتاه تر از آنکه تظاهر کنی کسی هستی که نیستی و وقت خود را در تلاش برای تظاهر به اینکه شخص دیگری هستی تلف کنی! چون به زودی پشیمان خواهی شد. پس بهتر است خودتان باشید چرا که اگر شریک زندگیتان به خود واقعی شما هیچ توجهی نشان ندهد و آن را نپذیرد، ادامه این ارتباط، هیچ فایده ای ندارد.

9. چمدان خود را چک کنید!

این ضرب المثل بدین معنی است که قبل از شروع رابطه از خود بپرسید :

احساسات درونی من چیست؟
این احساسات چه تاثیری در حس دوست داشتن یا دوست داشته شدن من می گذارد؟

آسیب ها؛ تجربیات و روابط گذشته شما کاملا بر وضعیت فعلی شما تأثیر می گذارد. تجربیات خوب و بد شما روی زندگی آینده تان تأثیر می گذارند. گاهی اوقات دشوار است که آنها را از معادله فعلی زندگی خود خارج کنید.

شاید هنوز در روند بهبودی از تجربیات ناخوشایند گذشته باشید، اما آگاهی از چمدانی که با خود حمل می کنید به جای غافل بودن از آن، می تواند به تقویت یک رابطه سالم و در نتیجه یک ازدواج موفق، کمک کند.

10. اصول گفتگوی سالم و بالغانه را یاد بگیرید

مهارت دیگری یا به عبارتی مهم ترین مهارتی که باید بیاموزید اصول گفتگو بالغانه است. زیرا این مهارت بر تمام جنبه های زندگی شما اثر می گذارد. مهارت گفتگوی خوب و موثر، عنصر سازنده یک رابطه سالم و پایدار است. عدم داشتن گفتگوی مناسب با دیگران، باعث ایجاد سوءتفاهم شده و گاهی خواسته ها و نیازهای شما را غیرضروری؛ و یا ناحق جلوه می دهد.
اینکه شما بتوانید به روشنی بیان کنید که منظور شما دقیقاً چیست یک ویژگی فوق العاده عالی و تحسین برانگیز است که پایه های روابطتان را (چه روابط عاشقانه و چه روابط دیگرتان) محکم می کند.

یک تمرین مهم برای انجام اینکار این است که شما می توانید قبل از مکالمات مهم و سخت نکاتی که میخواهید در آن بگویید را مکتوب کنید. اینکار به شما کمک می کند تا افکارتان را نظم دهید و بدانید که هر آنچه که برایتان مهم است را بازگو کرده اید. برای یادگیری اصول گفتگو بالغانه کافیست از دوره غیر حضوری روانشناسی اصول گفتگو استفاده کنید به این منظور برروی لینک کلیک کنید.

مهارت ارتباطی قبل از ازدواج

در ادامه به شما پیشنهاد میکنیم برای داشتن ازدواجی سالم و موفق در دوره های روانشناسی شناخت قبل از ازدواج و شخصیت سالم شرکت کنید.

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید:

دکتر ویدا فلاح در اینستاگرامدکتر ویدا فلاح در تلگرامدکتر ویدا فلاح در آپاراتدکتر ویدا فلاح در یوتیوبدکتر ویدا فلاح در فیسبوک

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp
Email
Facebook
Print
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

2 پاسخ

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *