ترس از تاریکی مسئله ای است که از تاریخ اولیه بشر بوده و تاکنون نیز ادامه دارد. فوبیای شب (Nyctophobia)، فوبیای شدید از شب، تاریکی و نبود نور است که می تواند منجر به بروز علائم اضطراب (با شدت زیاد) و افسردگی شود. دوره هایی چون رهایی از ترس، مدیریت اضطراب و مدیریت استرس می تواند شما را در کاهش ترس از تاریکی کمک کند.
ترس از تاریکی یا فوبیای تاریکی چیست؟
برخی از محققان، فوبیای تاریکی را مظهر اختلال اضطراب جدایی می دانند. به طور معمول ، از آنجا که انسان ذاتا شبگرد نیست و این موضوع باعث می شود معمولا در شب نسبت به روز کمی احتیاط یا هوشیاری بیشتری داشته باشد. چراکه تاریکی، محیط کاملا متفاوتی می باشد. فوبیای تاریکی علائمی فراتر از پارامترهای عادی غریزی ایجاد می کند مانند نفس نفس زدن، تعریق زیاد ، حالت تهوع ، خشکی دهان ، احساس مریضی ، لرزش ، تپش قلب ، ناتوانی در صحبت یا احساس جدا شدن از واقعیت و مرگ.
در صورت برطرف نشدن این علائم ، این فوبیا می تواند از نظر جسمی و روحی بسیار مضر باشد. انواع مختلفی از روش های درمانی وجود دارد که به شما کمک می کند تا ترس از تاریکی را کنترل کنید. یک درمانگر می تواند با استراتژی های آرام سازی مانند مدیتیشن به فردی که فوبیا دارد، کمک کند.
ریشه فوبیای تاریکی در چیست؟
ریشه فوبیای تاریکی، اغلب در دوران کودکی شروع می شود و به عنوان بخش طبیعی از رشد، همراه کودک وجود خواهد داشت. مطالعات نشان داده است که اغلب انسان ها به دلیل عدم وجود هرگونه محرک بصری، از تاریکی می ترسند و این سکوت و بی تحرکی، آن ها را اذیت می کند.
علائم ترس از تاریکی، تقریبا شبیه علائمی است که در دیگر فوبیا ها و ترس ها تجربه می شود. فرد مبتلا با قرارگیری در جاهای تاریک به شدت مضطرب میشود. در موارد شدید حتی فکر کردن به تاریکی نیز منجر به بروز نشانه های ترس می شود.
فوبیای تاریکی اغلب از چه دوره ای شروع می شود؟
فوبیای تاریکی اغلب در دوران کودکی شروع میشود و به عنوان بخشی طبیعی از رشد، همراه کودک وجود خواهد داشت. مطالعات نشان داده اند که اغلب انسان ها به دلیل عدم وجود هرگونه محرک بصری از تاریکی می ترسند و این سکوت و بی تحرکی، آنها را اذیت می کند.
علت فوبیای تاریکی چیست؟
ما به درستی نمی دانیم که در یک فضای تاریک چه می گذرد زیرا ما موجوداتی هستیم که به قوه بصری خود اتکا داریم و در صورت دیده نشدن هر محیط و وجود تاریکی، ذهن ما به سمت خطرات محتمل سوق پیدا می کند. بسیاری از مردم متوجه ترس خود از تاریکی نشده و اضطراب خود را به مسائل دیگری نسبت می دهند. از طرف دیگر ترس بسیاری از افراد از تاریکی به دلیل تجربه هایی است که در کودکی داشته اند. از دیگر علل آن می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- داشتن والدین بیش از حد مراقب
- رویداد استرس زا
- ژنتیک
- کابوس های شبانه
نشانه های این فوبیای چیست:
- ضربان قلب بالا
- عدم تمایل به خوابیدن
- لرزش بدن
- احساس ترس بیش از حد
- ناراحتی معده
- مشکل تنفسی پیدا کردن
- نیاز شدید به فرار از وضعیت
- عرق کردن
راهکارهای غلبه بر ترس از تاریکی :
- مراجعه به روانشناس
- نگرش تان به تاریکی را اصلاح کنید
- ترس خود را بیان کنید
- با ترس هایتان مواجه شوید
- خود را به تاریکی عادت دهید
- تنها بخوابید
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید: