آموزش‌ مهارت‌های زندگی

شفا و معنویت به چه معناست؟ | شفای بیماری با معنویت

شفا و معنویت یک راه ارتباطی با خالق خود است که از جمله ارتباطات ضروری برای حفظ و سلامت جسم و روان انسان‌ها است.

تنها موجى که هیچ وقت از جوش و خروش نمى‌افتد موجِ خداست همه‌ى جریان‌هاى زندگیتان را به او بسپارید

شفا و معنویت به چه معناست؟

شفا در لغت به معنای التیام، درمان، علاج، مداوا و معالجه می‌باشد که در زبان پارسی برابر سلامتی و تندرستی است.

معنویت به معنای یک ارتباط عارفانه، با مفهوم، همراه با حفظ ارزش‌های اخلاقی است که بین خالق و مخلوق شکل می‌‍‌‌گیرد و از این طریق زندگی معناداری را پدید می‌آورد.

مشکلات در زندگی همه وجود دارند، نحوه‌ی برخورد ما با مشکلاتمان است که مسیر زندگیمان را تعیین می‌کند. بیماری‌های جسمی و روحی از جمله موارد انکارناپذیر در نظر گرفته می‌شوند که می‌توان آن‌ها را به عنوان بخشی از چالش‌های زندگی در نظر گرفت.

بیماری چیست؟

بیماری به معنای خارج شدن بدن از حالت طبیعی به وسیله‌ی عوامل داخلی یا خارجی بوده و به بیان دیگر برهم خوردن تعادل و نظم ارگانیسم و سیستم است که بر ساختار و عملکرد تمام یا بخشی از یک جاندار، تأثیر منفی می‌گذارد. برای مثال: شکستگی استخوان از جمله عوامل خارجی محسوب می‌شود که پس از یک سانحه فرد را به چالش کشیده و در شرایط دشواری قرار می‌دهد.

جسم ما مجهز به مکانیزم‌های خودترمیمی طبیعی است که تحت تاثیر عوامل محیطی، افکار، عادت‌ها و باور‌های ما قرار داشته و همچنین می‌داند که چطور سلول‌های سرطانی را از بین ببرد، پروتئین‌های شکسته شده را ترمیم، فرآیند پیری را کُند کرده و در کل سیستم ایمنی بدن ما را سالم نگه دارد. هنگامی که سیستم خودترمیمی قادر نباشد فعالیت خود را به درستی انجام دهد سبب پیدایش انواع بیماری‌ها در بدن می‌شود.

چگونگی عملکرد شفای جسم

 سیستم خود ترمیمی بدن در شرایط پراسترس توسط دستگاه عصبی سمپاتیک پاسخ می‌دهد و تنها زمانی این مراحل به درستی طی می‌شود که واکنش‌های غیرارادی دستگاه عصبی فعال شود. این عکس‌العمل به طور طبیعی در ناخداگاه جمعی انسان‌ها از ابتدای خلقت وجود داشته تا بتواند از ما در برابر رویداد‌های غیر قابل پیش‌بینی در جهت حفظ بقاء کمک کند.

پاسخ استرسی در شما به طور فطری تعبیه شده تا در شرایطی که حیوان درنده‌ای به شما حمله کرد از شما محافظت کند؛ اما امروزه ما از حیوانات درنده به خوبی در امانیم، اما با این وجود واکنش‌های استرسی هنوز در بدن ما به طور متوسط 50 بار در روز فعال می‌شوند. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چرا؟ و چگونه؟

بخشی از مغز با عنوان آمیگدالا، مسئولیت تفکیک هیجاناتی از جمله افکار، باورها و احساسات منفی‌ای مثل ترس‌های مالی، نگرانی‌های ارتباطی، استرس‌های کاری، تنهایی، بدبینی و غیره را همانند تهدیدهای هولناکی چون حمله حیوانات درنده ادراک می‌کند و به این علت است که آمیگدالا شروع به هشدار دادن کرده و در چنین وضعیتی بدن دچار فقدان خودترمیمی می‌شود.

رابطه‌ی بین معنویت و شفا

انتخاب‌های شما در زندگی اتفاق‌های زندگیتان را رقم می‌زنند پس آگاهانه انتخاب کنید. شما محکوم به تجربه پاسخ‌های استرسی نیستید!

دکتر لیزا رنکین، نویسنده آمریکایی،در کتاب الهام بخش خود با عنوان “ذهن برتر از دارو” به مخاطبان و خوانندگانش آموزش می‌دهد که چگونه با قدرت‌ها و توانمندی‌هایشان آشنا شده و در جهت رشد، شفا و معنویت آن‌ها را به کار بگیرند. در ادامه این مطلب روش‌هایی در جهت شفای خویشتن با کمک قدرت ذهن به طور خلاصه بیان شده است؛ به شما پیشنهاد می‌شود به منظور درک عمیق و بهتر مطالب کتاب نام برده را به طور کامل مورد مطالعه قرار دهید.

  1. باور داشته باشید می‌توانید خود را شفا دهید

آیا شما اعتقاد ندارید که باورهای مثبت می‌توانند بدن شما را سالم کنند؟

دوباره درباره‌اش فکر کنید. سیستم پزشکی غربی بیش از 50 سال است این امر را پذیرفته که ذهن می‌تواند بدن را ترمیم کند.

به عنوان مثال داستان دویدن یک مایل زیر 4 دقیقه! متخصصین فیزیولوژی ورزشی سابقاً بر این باور بودند که بدن به لحاظ فیزیولوژیک قادر نیست مسافت یک مایل را زیر 4 دقیقه بدود و هیچ دونده‌ای هم نتوانسته بود خلاف این را ثابت کند.

سپس در سال 1954، روجر بنیستر توانست برای اولین بار یک مایل را در سه دقیقه و پنجاه و نه ثانیه بدود. بعد از اولین باری که این باور نقض شد، دیگر تمام قهرمانان دوی سرعت می‌توانستند مسافت یک مایل را زیر 4 دقیقه بدوند. امروزه رکورد جهانی برای یک مایل 3:43:15 است که بیش از 15 ثانیه کمتر از باور فیزیولوژیست‌های آن زمان است.

چه می‌شود اگر باور شما درباره این موضوع که بدن‌تان نمی‌تواند خود را شفا دهد، شبیه به این باور ناممکن بودن دویدن یک مایل زیر 4 دقیقه باشد؟

داده‌های علمی نشان می‌دهند که وقتی شما باور کنید که شفا ممکن است، در واقع هم همینطور خواهد بود. حال شما چه باوری را انتخاب می‌کنید؟

  1. از حمایت مناسب استفاده کنید

اینکه بگوییم شما به تنهایی می‌توانید خود را شفا بدهید کمی اغراق‌آمیز است، چرا که شما به یک راهنما یا درمانگر نیاز دارید. کسی که باوری بسیار عمیق‌تر و قوی‌تری در این زمینه دارد تا بتواند باورهای شما را زمانی که شک می‌کنید تقویت کند و شما را در مسیر شفا همراهی کند. آیا شما افرادی اینچنین را در اطرافتان دارید؟

  1. به جسم‌ و شهودتان توجه کنید

هیچ‌کسی بهتر از شما جسم‌تان را نمی‌شناسد، حتی پزشک‌تان. پزشکان شاید دستگاه عصبی یا دستگاه جریان خون و آناتومی بدن انسان را بهتر از افراد دیگر بشناسند، اما شما هستید که می‌دانید چه چیزی برای جسم‌تان خوب است یا بد. شما مسئول مراقبت از بدن‌تان هستید. بنابراین به شهودتان توجه کنید و به چیزی که درباره بدن‌تان به شما می‌گوید اعتماد کنید.

آیا با شهودتان در تماس هستید؟ پس به جسم‌تان گوش فرا دهید که یکی از حاملین پیام‌های شهودتان خود جسم است (درد، گرفتگی، تهوع، سرگیجه و…)

از بدن خود بپرسید که چه پیامی برای شما دارد. سپس به آن‌ها  توجه کنید. این صدای خرد درونی شما است و  همیشه شما را به حقایق مربوط به خودتان هدایت می‌کند.

  1. دلیل ریشه‌ای بیماری خود را تشخیص بدهید

ممکن است پزشک شما یک نوع تشخیص را در مورد شما به شما ارائه کند (میگرن یا سندروم روده تحریک‌پذیر و یا سرطان سینه یا …)

اما تشخیصی که  در اینجا مد نظر  است دلیل ریشه‌ای هست که پاسخ‌های استرسی شما را فعال کرده و سیستم خود ترمیمی‌ بدن‌تان را از کار انداخته است و در نتیجه بدن شما را نسبت به بیماری‌ها آسیب‌پذیر کرده است.

آیا می‌دانید کدام جنبه‌های زندگی‌تان پاسخ‌های استرسی را در شما ایجاد می‌کنند؟ و شما نسبت به چه فعالیت‌هایی که پاسخ‌های آرامشی در شما تولید می‌کنند بی‌توجه هستید – فعالیت‌هایی مثل مدیتیشن، ابزارگری خلاقانه، خنده، وقت گذاشتن برای کارهایی که دوست دارید انجام بدهید، ماساژ، یوگا و یا بازی با حیوانات و غیره؟

بیماری معمولاً یک پیام بیدارباش برای فرد است و ما را با واقعیتی که برای زندگی‌مان انتخاب کردیم روبه‌رو می‌کند. ما می‌توانیم نقش قربانی را در این جریان بازی کنیم و یا از این بیماری به عنوان فرصتی برای هشیار شدن استفاده کنیم.

اگر شما با مشکلی جسمی دست و پنجه نرم می‌کنید، فکر می‌کنید دلایل ریشه‌ای آن چه چیزهایی هستند؟

 

    1. برای خود نسخه بنویسید

منظور ما نسخه‌ای نیست که در داروخانه بتوانید آن را تهیه کنید، در اصل این نوع نسخه یک برنامه عملی خود جوش است که بدن شما را برای رسیدن به سلامتی بهینه و بهبود کامل آماده می‌سازد. یک تجویز آگاهانه در مسیر شفا و معنویت که مختص به شما است.

بنابراین از خودتان بپرسید، بدن من برای شفا یافتن به چه چیزهایی نیاز دارد؟

نسخه شما می‌تواند شامل رژیم‌های غذایی و برنامه درمانی همسو با پزشکی متعارف باشد. همچنین می‌تواند شامل خارج شدن از یک رابطه آسیب‌زننده، استعفا از شغلی که شیره جان شما را می‌مکد، اضافه کردن مدیتیشن به برنامه روزانه‌تان، انجام اقداماتی برای پرداخت بدهی‌هایتان یا دنبال کردن کاری که به آن علاقه‌مند هستید باشد.

هرچقدر می‌توانید، این موارد را با دقت مشخص کنید و سپس شهامت انجام دادن آن را در خود جمع کنید و این اقدامات را یکی یکی انجام دهید.

6. نسبت به نتایج کار مقاومت نداشته باشید

در موارد معدودی ممکن است با وجود این که فرد همه اقدامات فوق را انجام داده است، اما هنوز بیماری در او ادامه داشته باشد. پرسشی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چرا به نتیجه مطلوب نرسیده‌ایم؟

دلیل ادامه پیداکردن بیماری چیست؟

بهترین پاسخ در چنین موقعیتی این است که صبر، سازگاری و پذیرش را در خود تقویت کنید؛ از هر نوع گفتگویی که حاکی از احساس گناه، سرزنش یا شرم برای کسی که در مسیر شفا قرار گرفته باشد خودداری کنید، چرا که این شیوه منجر به پاسخ‌های استرسی بیشتری می‌شود و به بدن آسیب بیشتری وارد می‌کند.

بنابراین چه باید کرد؟

هنر تسلیم شدن

در اینجاست که هنر تسلیم شدن را باید استفاده کرد. برخی از بیماران همه کارهایی را که به آنها گفته می‌شود به درستی انجام می‌دهند و شفا پیدا می‌کنند ولی برخی دیگر نه. اما چرا؟

تنها جوابی که به ذهن می‌رسد، رسالت معنوی است. به این معنا که هریک از ما به دلیلی به این دنیا می‌آییم.

گاهی لازم است درس‌هایی کسب کنیم و گاهی زمان آن فرا می‌رسد که این دنیا را ترک کنیم.

گاهی بیماری یک درس معنوی برای فرد است تا درس‌های زندگی‌اش را بگیرد و رسالت معنوی‌اش را بدین شکل ایفا کند.

 

دکتر لیزا رنکین در کتاب خود چنین بیان می‌کند:

(من معتقدم که اگر شما این مراحل را انجام داده باشید، همه آنچه در توان شماست برای محقق ساختن شفا در جسم و جان‌تان انجام داده‌اید و نتیجه دیگر خارج از دستان شماست. بنابراین نفس عمیقی بکشید و بدون مقاومت نسبت به هر نتیجه‌ای که از انجام این مراحل گرفته‌اید عکس‌العمل نشان دهید، به نیروی هستی ایمان داشته باشید و اجازه دهید هر شرایط جسمی که دارید فرصتی برای بیداری معنوی شما باشد.)

 

دکتر ویدا فلاح، روانشناس، مدرس و مشاور دوره‌های روانشناسی و توسعه فردی همواره این نکته مهم را یادآور می‌شوند که

تمامی مهارت‌ها قابل یادگیری هستند، پس با مطالعه و آموزش دیدن، زندگی بهتری برای خودتان بسازید. 

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، می‌توانید از دوره های زیر استفاده کنید.

 

دوره‌های مرتبط

شفا و معنویت
شفای کودک درون
 موفقیت و شادمانی
 قوانین معنوی زندگی (پاکسازی آگاهی و سفر به درون)

 

*زندگی خوب ساختنی است، آن را آگاهانه بسازید*

 

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

دکتر ویدا فلاح در اینستاگرامدکتر ویدا فلاح در تلگرامدکتر ویدا فلاح در آپاراتدکتر ویدا فلاح در یوتیوبدکتر ویدا فلاح در فیسبوک

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp
Email
Facebook
Print
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

2 پاسخ

  1. عالی بود. این مقاله رو در حالی از کانال دیدم و خوندم که مادرم به دلیل کاهش هوشیاری بستری هستندو من خوب میدانم این اتفاق برای ایشون پیش اومده تا ما فرزندان توجه بیشتری به ایشون داشته باشیم.

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *