آموزش‌ مهارت‌های زندگی

علت احساس تنهایی

علت احساس تنهایی چیست – راه های رهایی از احساس تنهایی

علت احساس تنهایی در دنیای امروزی با پیشرفت فناوری و عوامل متعدد استرس زا در زندگی، دلایل متفاوتی ممکن است داشته باشد. گاهی ‌اوقات در میان تعدادی زیادی از آدم‌ها هم این حس دست از سر بشر برنمی‌دارد. اما علت احساس تنهایی چیست؟ در دنیایی که وسایل ارتباطی بیش از هر زمان دیگری رایج هستند و تقریبا تمام افراد یک وسیله هوشمند برای برقراری تماس با تمام نقاط دنیا در اختیار دارند، عجیب است که احساس تنهایی داشته باشیم.

در مجموعه ما دوره های روانشناسی غیر حضوری وجود دارد که از دوره های مرتبط با این موضوع می توان به تفکر عقلانی، عزت نفس، مدیریت استرس، مدیریت اضطراب، رهایی از ترس و … اشاره کرد. با کلیک برروی هرکدام به صفحه مرتبط به آن لینک می روید. درخصوص دریافت مشاوره رایگان نیز می توانید برروی لینک کلیک کنید.

علت های احساس تنهایی:

احساس تنهایی می تواند خیلی دلایل داشته باشه از جدا شدن، احساس بیهودگی، احساس متفاوت بودن، پرخاشگری، احساس ریاست، سوء تفاهم، اجبار شرایط، جابه جایی منزل، احساس نیاز شدید به محبت، روابط خانوادگی ضعیف در کودکی، تفاوت بین آن چه می خواهیم و آن چه هستیم، خجالتی بودن، عدم مهارت در برقراری ارتباط، ضعف اعتماد به نفس و …

علت احساس تنهایی می‌تواند ریشه در مشکلات روانی و روحی داشته باشد. برای مثال، افسردگی می‌تواند تا حدی باعث تشدید احساس تنهایی در یک فرد شود. به همین خاطر است که باید به این حس رسیدگی کنید و اگر‌ آزارتان می‌دهد، اقداماتی جدی درباره آن در نظر بگیرید. منظور از اقداماتی جدی، انجام کارهایی مانند مراجعه به پزشک است.

فناوری یکی از عمده‌ ترین انواع علت احساس تنهایی است. فناوری باعث شده که آدم‌ها در عین نزدیکی به هم از یکدیگر دور شوند. به شکلک‌ ها یا همان ایموجی‌ ها دقت کرده ‌اید. این عناصر گرافیکی مجازی، جای لبخند، اشک، شوق، عشق و تمام احساسات انسانی را گرفته‌اند. شکلک‌هایی که حتی نمی‌دانیم، حس واقعی پشت آنها چیست.

علت احساس تنهایی

راه رهایی و جلوگیری از تنهایی:

یک راه کلی برای پرت کردن حواستان، خواندن داستان یا گوش دادن به داستان ها است. جود تردر-ولف، کارمند اجتماعی یک کلینیک و روان درمانگر گروهی، توصیه کرد که «به نوارهای قصه ای گوش دهید که همانند داستان های واقعی از زندگی افراد توسط افراد نقل می شوند.»

انسان همیشه بعد از خلق یا ایجاد چیزی، حس بهتری پیدا می کند، چه شعر یا نقاشی با آبرنگ باشد. عمل خلق و ایجاد می تواند به رهایی شما از تنهایی نیز کمک کند. تردر-ولف در مصاحبه با ما، این نکته را به اشتراک گذاشت که :«چالش انگیزترین جنبه تنهایی می تواند حس پوچی و عدم برقراری ارتباط با افراد دیگر به مدت طولانی یا نیروهای بیرون ما باشد.

پیاده‌روی، راه‌ حل پیشنهادی ما برای غلبه بر تنهایی است. با تأثیر پیاده روی بر مغز چقدر آشنایی دارید؟ در نتایج مطالعات مختلفی ثابت شده است که پیاده‌روی باعث تقویت سلامت جسمی و روحی می‌شود. البته که هر نوع ورزشی با فواید جسمی و روحی همراه است، اما شاید بهتر باشد که بگوییم که پیاده‌ روی در این مورد خاص ارجحیت دارد.

با پیاده‌ روی می‌توانید در کوچه‌ پس‌ کوچه ‌هایی قدم بگذارید که معمولا ماشین‌خور نیستند. وقتی به پیاده‌روی می‌روید، حتی اگر مقصد مشخصی ندارید، سعی کنید به‌جای مسیرهای تکراری در مسیرهای جدید قدم بزنید.

ممکن است شما در استفاده از رسانه‌های اجتماعی آن هم در زمان‌های مختلف لذت ببرید، و حتی از اینترنت برای جستجوی مطلبی خاص، استفاده کنید. البته ممکن است در اینترنت جستجو کرده باشید که: آیا من برای چک کردن فیس بوک وسواس دارم؟ فناوری‌ها و رسانه‌های اجتماعی همگی می‌توانند کاملا اعتیاد آور و وقت گیر باشند.

در حالت مثبت، شما قادر به بر قراری ارتباط هستید و حتی ممکن است با افراد گوناگونی در سراسر جهان ارتباط بر قرار کنید. در حالت منفی قضیه، ممکن است فکر کنید که در خارج از منزل زمان زیادی را صرف ارتباطات شخصی با افراد به صورت حضوری کرده اید و این در حالی است که این ارتباطات حضوری مداوم می‌تواند به کاهش احساس تنهایی و انزوا کمک فراوانی کنند.

عوارض احساس تنهایی مداوم:

در مطالعات مختلفی نشان داده شده که احساس تنهایی مداوم و بیش ‌ازحد با مشکلات سلامتی زیر در ارتباط است:

  • تنفس سخت
  • رفتارهای وسواسی
  • استرس
  • احساس انزوا
  • مه ‌آلودگی مغزی

 

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید:

دکتر ویدا فلاح در اینستاگرامدکتر ویدا فلاح در تلگرامدکتر ویدا فلاح در آپاراتدکتر ویدا فلاح در یوتیوبدکتر ویدا فلاح در فیسبوک

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp
Email
Facebook
Print
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *